Hisan 10 år

Idag fyller Hisan 10 år på riktigt. Det firades med ett äpple efter ridturen och extra äpplen i varje mathink ett par dagar framöver.

Dagens ridpass blev dressyrjobb på Melonbanan.

Han har fortfarnade fått för sig att hindermaterialet är farligt men bara i det övre hörnet. Det nedre är tydligen ofarligt nu.

Passet gick bra. Vi gjorde några av övningarna från senaste dressyrträningen. Traven var super men i galoppen tog det emot i högeröppnan. Trots vissa protester fick jag igenom det jag ville och är jag bara ihärdig så gör han övningen trots att det är jobbigt.

Dusch behövdes efter passet. Vi har sommarvärme här denna veckan och det är underbart.

Gårdagens ridning blev först en utflykt över hästbron in till Flyingeby. Hisan tvekade lite först över att gå upp på bron. Men han var också mycket nyfiken på vart man kunde komma om man gick över där så han var inte svårövertalad. ;)
Nu hittade vi inga fantastiska vägar på andra sidan så vi avslutade med ett rejält jobb på galoppbanan i stället.

Hisan svarade bra och jag lät honom gå i fyrsprång utan att för den skull gå för fullt. Han pullade upp snällt när jag bad om det och fick sedan öka igen när vi passerat några andra ryttare.
Det är så härligt att sitta på när han tar tag i banan och verkligen bara flyger fram. Hans steg käns underbart lätt och efteråt har jag alltid en mycket nöjd häst. :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0