Hoppla hoppla

Hoppträning på Flyinge idag.

Vi galopperade fram på en bom. Sedan över ett litet räcke med en bom framför två språng innan och en bakom.

Därefter gick vi över till att hoppa ett räcke med galoppbom framför på diagonalen, därefter ytterligare ett räcke och fem språng fram till en oxer.
Övningen utökades sedan till ytterligare en oxer på nästa diagonal. Slutligen las en kombination räcke, räcke ett språng till.

Hindren låg på runt 1.10 redan från början.

Hisan var på ganska lurigt humör.
Han var fin på hinder, bjöd och så men tog också tag i dem lite väl stundtals och det gick fort och var bitvis okontrollerat.
Jag har nog ridit av honom på lite många hinder nu så det är fokus op bjudning och att jag skall sitta still som gäller.
Nog för att han då stundtals tar tag i det själv och går av stort för att sedan landa i en allt för lång galopp och blir dragig i tyglarna.
Fredrik Jönsson som höll i träningen tyckte att jag skulle strunta i farten och fokusera på att rida vägarna. På så sätt tar jag fokus från hindren och han måste komma tillbaka mellan.
Att han tar tag i hindren är ju annars possitivt så jag skall verkligen ta till mig av det rådet och inte slarva och låta honom gå iväg.

Förutom det är nog ett par nya hopptyglar något som jag skall sätta upp på önskelistan för gummit på insidan börjar bli minst stagt slitet... inte bra när Hisan blir dragig.

Det känns som om vi är vid en brytpunkt nu. Vi har kommit dit hän där det är finjusteringar som behövs för att det skall fungera.
Hisan bjuder men jag skall också kunna kontrollera utan att tappa bjudningen. Trimma på marken brukar vara det som gäller då och det är just vad vi skall göra.
I och med att dressyren har tagit ett jättekliv framåt så är jag övertygad om att det kommer att släppa snart.

För övrigt har jag bokat in en Ninaträning på fredag. Det skall bli spännande att se vad hon har att säga.
Mattiasträning skall det bli igen i nästa vecka om vi får ihop någon tid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0