Tisdag-onsdag-torsdag

Jag har haft vajsing på nätverket här hemma. Ingen uppdatering har kunnat göras med andra ord. Det går nämligen inte att blogga från mobilen... galet dåligt men så är det.

I tisdags red jag ut en kort tur. Det hade regnat hela dagen så det var hyfsat lerigt överallt. Hisan var pigg och fin och vi hade ändå en trevlig tur i uppehållsväder.

I går hade jag dressyrträning för Mattias inbokad.
Jag var galet trött efter jobbet och var bara tvungen att lägga mig på soffan i en kvart innan jag kunde åka iväg.
Jag blev därför liiite sen till träningen men oavsett kom jag inte för sent.

Hisan var superfin under träningen. Vi har kommit jättelångt nu. Massor är kvar som vi skall jobba med men vilken skillnad och vilken bra hjälp jag får av Mattias. Det är superkul.
Jag har klippt ihop en liten film på hela 17 minuter från träningen. Den skall bara laddas upp på Tuben... vilket kommer att ta ett litet tag. Men den kommer.

Vi red massor av öppna i både trav och galopp. Sedan red vi "Tords övning" med öppna volt öppna.
Hisan blir lätt fladdrig i öppnan när det blir jobbigt för honom. Vi går arbeta med det.
I vart fall blev det bara två små protester i galoppen när det blev tungt för honom. Sist var han mycket surare när det blev jobbigt.
Han är ärligare på tygeln och bjudningen är där på ett helt annat sätt. Jag kan rida utan att vara på honom i varje steg.
Jag när jag sitter ner kniper jag mig fast med underskänkeln. Det är för att han blir så studsig när han inte är på tygeln och för att alls kunna sitta ner har jag tydligen gjort så. Knipande Ullis på spänd häst ger knappast avslappnad häst...
Väl i rätt form är han bekväm att sitta på och jag behöver ingalunda knipa mig fast. Lite att tänka på där.
Han sätter över mig något enormt åt höger i vänstervarv. Jag kämpade med att försöka komma rakt över framför allt i galoppen där men jag lyckades inte så bra. Ytterligare något att jobba hårt på med andra ord.

Resten, både bra och dåligt kommer på filmen.

Idag har jag ridit ut en sväng med sällskap. Inte var dag numera. Det var Hisans hagkamrat och vi hade en mycket trevlig tur i härligt försommarväder.
Vi skrittade massor vilket var super för Hisan som blev hyfsat mör i slutet av gårdagens pass.
Lite trav och galopp blev det också.
Hisan var pigg och glad men skötte sig utomordentligt bra. Underbart med andra ord.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0