Torsdag-fredag

Dagens visdom:
Är man väldigt lite hemma blir det inte mycket bloggande gjort. ;)

I tordags var det lite av en mellandag för oss.
Hisan reds först ut och sedan avslutade vi med lite markarbete i Warren-Haistingsparken. Under uteritten var han taggad men lugn och fin men absolut inte i vad jag vill ha som arbetsform. I och med att vi skulle jobba lite mer på slutet lät jag det bero till en början. Men vi måste jobba på det också. Det kan inte vara bra ena dagen för att sedan blir någon sorts giraffvarning på honom nästa.

I parken samlade han ihop sig snabbt och vi hade en stund i trevlig form tills... det kom ett körekipage bakom en krök. Vi återgick dock till trevlig form rätt fort men 'the moment' som vi hade strax innan var borta. Dax att avsluta med andra ord.

Gårdagen stod för dressyrträning.

Hisan går framåt på den fronten just nu. Mattias tyckte att han var ärligt på tygeln och han svarar bättre. Jag kan gå på honom nu utan att han försvarar sig med att sparka eller bromsa. Alltså börjar mina hjälper att betyda vad de skall. Suveränt!
Vi övade mycket på tempoväxlingar och då att steget skulle bli större inte hästen läääängre vilket gärna Hisan vill bli.
Vi gorde också trav halt trav där Hisan skulle igång direkt. Det är en bra övning för att väcka honom då han annars gärna slöar igång med lite skritt emellan.
Vi red också öppna eller rakare öppna typ skänkelvikning längs fyrkantsspråret. I vänster varv gick det super men i höger blev det för jobbigt och jag var tvungen att rida lätt för att han skulle orka. I vänster kunde jag sitta ner.
Höger bakben skall därför jobbas, och höger är han svaga sida.
Vi red in i övningen i frisk trav för att inte tappa allt när det började bli jobbigt. Än behöver Hisan lite tempo annars orkar han inte och hamnar lätt i den där loja lunken som ni har sett på de flesta dressyrfilmer jag har visat. Synd att jag inte hade någon med som filmade igår. Det hade varit kul att se själv. Vi får fixa det nästa gång.

I galoppen gjorde vi samma i höger varv (öppna längs spåret) och så koncentrerade vi oss på fattningarna. Det skulle vara raka. Han studsar gärna in med baken just i fattningen annars. Jag skulle försöka rida baken lite ut före och tänka leda in framdelen just i fattningen.
I vänster som är den lätta galoppen gjorde vi skänkelvikning undan höger längs spåret.

Vi avslutade med lite serpentiner och lät honom bli lång och låg.

Hisan var helt slut efteråt. Väl hemma stod han och sov i stallgången. Jag fick knuffa in honom i boxen, annars brukar han smita in där direkt så fort jag säger varsågod. ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0