7 dagar

I måndags fick båda hästarna vila igen. Jag drabbades av extrem måndagströtthet nämligen.

I tisdags fick Hisan gå ett trimpass i ridhuset. Han var superfin och svarade kanom på övningarna.
Jag red en blandning av övningar från Ridsport Special och Lussans reportage och Tords övningar med öppna, stänga.
Redan från början av passet såg jag dessutom till att sitta rakt över och verkligen sitta över till vänster i vänster varv. I höger varv var jag noga med att få med vänsterbogen som han gärna vill sticka ut.

Hisan var verkligen med på noterna och svarade kanon. Han bjöd på och det kändes som om vi är något bra på spåret.

I onsdags var jag hästledig men i stället för att hålla mig från stallet åkte jag iväg och köpte ett tillskott som heter Equitop Gonex till Lilla. Det är speciellt framtaget för leder. I vart fall lugnar det mig om hon äter det.

Lilla var något tveksam till tilltaget då det smakar som fruktgodis med en touch av skaldjur... men varje dag har det varit helt tomt i krubban så hon har ätit det. ;)

Anledningen är att hon har fyllt i lite i hasen och det gör mig bekymrad. Jag har ju inte haft någon ledopererad häst tidigare, och veterinären sa att hon skulle vara instabil i leden ett bra tag framöver.

Vi fortsätter i vart fall att skritta ett bra tag framöver.

I torsdags var jag och hoppade med Hisan i ett nytt ridhus utanför Staffanstorp. Det är helt nybyggt med ett suveränt underlag. Stort är det också vilket är fantastiskt bra.
Hisan hoppade kanon och jag kände mig knappt osäker alls. Utom på den övningen som var ett psyktest på oss ryttare. Ett ensamt högt räcke med lång anridning. För mycket tid att tänka innan hindret kommer helt enkelt. Men vi hoppade det utan problem. ;)

I fredags var det dax för vila igen. Jag var helt off när jag kom hem och kände mig nästa sjuk. En bra dag för att vila hästarna med andra ord.

Dock var Hisan lite varm i en kota.
Jag hörde en rejäl duns i hagen precis när jag skulle ta in så det kan vara så att han snubblade. I vart fall så vilade han och i lördags fick han skritta en lång tur. Kotan var kall och torr men för säkerhelts skull.

Idag har båda hästarna skrittat en kort runda på 30 minuter. Så i morgon är det jag som får hålla i mig när jag rider Hisan tror jag. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0