5,5

Idag har jag hopptränat igen.

Och vilken känsla jag fick. Allt bara klaffade och Hisan hoppade.

Det var 5 och halva som stod på schemat med trav in. Vi kom in lite väl snabbt de flesta gånger men Hisan hoppade upp sig fint.

Jag testade till och med att hoppa utan sporrar vilket gick fint. Det brukar jag sällan göra men nu i och med pälsbytet har Hisans päls blivit oroveckande sliten och jag ville inte att det skulle blil värre. I och med att jag nästan alltid hoppar med sporrar har jag väl fått för mig att de behövs men se det gjorde de inte. Nog för att Hisan skulle kunna ha varit lite mer kvick iväg när vi hade stått still så fungerade det kanon.

Vi hoppade hinder på upp till 1.30 i 5,5:an. Jag kände mig trygg med det idag i vart fall men så blir det en helt annan sak när man kommer in rätt med hjälp av ett hjälphinder mot att styra på ett enkelhinder.

Vi avslutade med att rida en linje på 27 meter med oxer och räcke då hindren låg runt metern. Det skulle ridas på 7 språng och det gick bra när jag kom in över oxern men lite mindre bra åt andra hållet. Vi avslutade med att rida omhoppningssvängar på hindren var och ett för sig.

Igår vilade Hisan och jag koncentrerade mig på att baka kanelbullar i stället.

För övrigt får jag se till att få snits på läggningen av det där bandaget på Lilla. Det är tredje dagen ur rad idag som jag får lägga om det. Än ser allt fint ut i vart fall men det där drygt att det inte sitter som det skall. På lördag får hon i vart fall gå ut igen i liten sjukhage. Det skall bli trevligt för henne.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0