Päls, bettprovning och små yrväder

Tredje dagen idag som jag är ute och går med Lilla. Hon har fått prova repgrimman och den funkar bra men trots den och trots att hon går att hålla flyger hon iväg i diverse hopp, skutt och varierande andra konster inklusive små hopp à la levad ett antal gånger per runda.
Idag fick hon också för första gången ha grejer på benen... reflexer.
Som sagt, hon går att hålla men hon skall ju ta det lugnt. Jag kan också säga att jag känner mig inte särskilt lockad att försöka köra henne just nu...

Men hasen är torr och liten. Typ tre gånger så liten som före operationen och hälften så stor som i helgen. :D

Igår provade jag ett Mylerbett som jag har haft liggande i gömmorna ett tag på Hisan. Det blev utan nosgrimma för att kunna utvärdera. Och Hisan accepterade det bra men det blev inget vidare finlir. Jag har inte tänkt att ha det som dressyrbett heller utan att växla med i hoppningen och förhoppningsvis kunna få lite mer finlir. Nu skall man ju inte betsa upp för det utan lösa det på marken. Men detta bett verkar inte Hisan uppfatta som så skarpt. Det är fyrledat och Hisan gillar ju flexiga bett. Sedan sätter man tygeln i en skåra och sidostyckena i en annan. Det gör att det blir lite fastare då tyglarna inte kan löpa på ringen. Det är dessutom D-ring vilket liknar funktionen av fullcheekbettet som vi hade innan. Vi får prova helt enkelt.

Idag rök Hisans päls... eller halva pälsen som vanligt.
Han stod still över förväntan. Jag fick stå ut med ett par arga stampningar när jag klippte bogarna och när jag kom till magen fick jag parera ett antal sparkar. Men jag fick klippa högt upp i nacken utan knussel och med en kedja över nosen löste sig den sista biten där uppe. Inga trasiga uppbindningar eller annat dumt.
Duktig Hisan med andra ord.
Skönt för honom att bli av med lite päls för i förra veckan var han seg i ridhuset och igår blev han galet svettig av ingenting. Han gillar ju inte det så nu får han slippa.
Det skall bli spännade att se hur klippningen ser ut i morgon. ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0