Överst på pallen

Gårdagen bjöd på tävling i Eslöv.

Fredrik följde med mig och hjälpte till. Jag har världens bästa sambo som ställer upp och följer med mig på mina villkor på mina aktiviteter. Det är guld värt.

Första klassen var en 1m.

Framhoppningen kändes bra men jag hade lite problem med att få till det med förkortade galoppsprång. Jag tappade aktionen helt då så helt framme var han inte.
Det sista språnget jag skulle ta på oxern höll på att gå helt åt skogen. En tjej hade fått stopp på sin häst strax innan och trots att jag ropade att jag skulle hoppa hörde hon tydligen inte utan red in precis bakom oxern i samma ögoblick som Hisan tog av över den.
Jag skrek 'shit, shit, shit' och det var en hårsmån ifrån att vi krockade.
Jag beslutade mig för att enbart ta ett sista språng över räcket innan det var dax att gå in eftersom mina nerver antagligen skulle få snörp om jag skulle rida an på oxern direkt efteråt.

Inne på banan skötte sig Hisan super och vi nollade grundomgången. Omhoppningen gick bra fram till sista kombinationen då vi kom in för fort, den var trång. Jag försökte bromsa Hisan allt för sent och vi rev utsprånget grovt. Vi hade en bra tid så det hade räckt långt om det hade fått ligga kvar.

Till nästa klass som var min första 1.10 sedan i våras. Jag hade ju anmält mig till 1.10 tidigare men jag har utgått eller bytt till 1m. Nu kände jag mig redo och enbart lite nervös.

På framridningen hade jag åter igen problem med den förkortade galoppen men också med den där oxern precis som jag trodde. Och det bevisar ju enbart att det sitter mentalt hos mig.
Jag tog mig samman och hoppade den ett par gånger på raken. Sedan var det dax att gå in.

Hisan sög i och tog tag i hindren. Det gick bra och vi var första dubbelnollan. Tiden blev så pass bra att den stod sig klassen igenom. Det innbar seger!
Min absolut första riktiga individuella seger. Vi har vunnit i lag tidigare och jag har flera blågula rosetter men då har det varit bedömning A vilket inte rikigt gör det till samma prestation.

Det var så kul att få rida in på prisutdelningen som nummer ett.



Det blev en lång tävlingsdag för duktiga Hisan. Han har verkligen fungerat super på sistonne. Både terräng starterna och de senaste tävlingarna. Jag är så glad för honom.

Hela ritterna plus ärevarv finns här.



Innan tävlingen var vi och hämtade vagnen till Lilla. Jag har fått två nya skacklar på den och de är stålförstärkta i ändarna så att de inte skall nötas när vagnen släpps ner när man tagit den av hästen.
Jag är väldigt tacksam att mannen som byggde den från början kunde hjälpa mig att fixa den.

I fredags hann Hisan och jag med en kort tur i Vomb med Skuttelin innan jag åkte på kräftskiva. Det upplägget gick ju inte att klaga på med tanke på hur tävlingen gick... ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0