Tappad igen...

Hisans specialité nummer ett är att tappa matte. Så gjorde han även idag. Men vi tar det från början.

Jag åkte upp till Gärds för att träffa Rebecca och Marie där. Vi skulle titta lite på terrängbanan iför nästa veckas tävling. Jag har ju aldrig ridit där innan och Hisan är ju som han är med vatten.

Så väl ute skötte sig Hisan först bra men sedan när vi skulle galoppera fram lite så for han iväg i brallar. Efter en liten stund fick jag styr på honom och kunde börja hoppa fram på lite småstockar och grejer.

Därefter gick vi över till att hoppa hinder som skulle kunna vara med. Jag hoppade först för att inte riskera att Hisan busade till det för mycket.

Vi började med en liten stenmur och sedan blev det en stock över ett rejält dike. Här trixade Hisan till det lite så att jag blev lite nockad av hans mankam men det gick bra. Sedan blev det sväng till en liten spets.
Efter det hoppade vi ett rött stigsprång och sedan oxern.

Därefter tog vi stock och upp för backe och nedför backe. Upphopp och sedan sväng till backen och därefter stocken.
En av banans svårigheter på vår nivå som är en halv-coffin testade vi också. Det var en grav och sedan ett språng stock, i senaste tävlingen var den åt andra hållet så det testade vi också.

Därefter tog vi en röd stock runt mot en ljusblå kulvert. Detta var döfarligt sa Hisan och tvekade in i det sista om han skulle hoppa eller inte... han hoppade inte och jag hängde löst. Så löst att jag gled av på sidan och landade i gräset. En bra sak med att det har regnat så mycket var att marken var mjuk. Jag slog mig alltså inte. Så bara upp igen och över kom vi. Sedan tog vi en stock. Efter detta galopperade vi lite genom vattnet och jag hoppade den röda stocken igen.

Allt som allt kändes träningen bra. Det är ju bra att ha varit på plats och testat banan lite. I och med att Hisan hade skrapat sig lite på benet tyckte jag att det räkte här. Han var inte på något sett påverkad av vad som hände igår utan han var superfin. Men let's not over do it.

Hisan fick beta både före och efter ritten så han hade i vart fall en toppendag trots att han fick åka länge i släp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0