Kort vecka

I måndags var jag hästfri och var bara hemma och vilade mig. Vardagslyx med andra ord.

I tisdags blev det ridhuset för Hisan och en tur på ca 30 minuter i jogg för Lilla. Det var skapligt kallt på kvällen så hade jag inte kunnat vara i ridhuset hade jag förfrusit, framför allt efter att ha suttit i vagnen så pass länge.

Det som är lite jobbigt är att det är den långa rundan på Flyinge som går så pass fort att köra. Det går ju bra till att rasta av sig på men det är inte träning nog.
Jag får nog försöka introducera Lilla till Vomb. Kanske redan nu under påsk. Vi får se, för de har inte lovat jättebra väder.

I onsdags blev det bara en kort sväng till stallet för min del för jag hade andra kvällsaktiviteter för mig.

Idag har jag varit hemma hos Tord och hoppat på hans utebana. Det blev årets första utehoppning.

Vi tränade på linjer och på att jag skulle tänka och planera i anridningen.
Det blir lätt så att jag slarvar lite och det är lätt hänt att vänster bog blir lite för fri i högersvängarna. Det är framför allt till vänster som han sticker ut när han gör sina patenterade Hisan stopp/utbrytningar.
När han suger tag på hinder brukar han hoppa ändå men minsta lilla tveksamhet från min sida så är utbrytningen ett faktum. Sedan är han ju inte sen att utnyttja mina svagheter heller min kära buse.

Hoppträningen slutade på topp med att jag hoppade ett räcke på 1.20 helt utan problem. Så förhoppningsvis skall nästa helgs tävling gå super. Jag skulle vilja hinna med en träning till innan dess men vi får se om det går att få till.

Lilla fick jogga ytterligare ett pass på 30 minuter. När vi kom på rakbanan fick hon kliva på lite och idag stämde det med aktionen utan bekymmer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0