Hinder i vägen?

Bestämde mig för att träna på sitsen idag och rida med de nya stigbyglarna. Jag ville också testa om jag kunde ta till mig de råd jag fick av min vän i Värmland.
 
Det stod hinder framme i ridhuset vilket gjorde att jag genast ångrade mitt val av aktivitet och sadel. Men jag hoppar inte i dressyrsadeln, jag sitter så dåligt kvar i den om Hisan hoppar till så som han brukar även över små hinder... surt och trist. Hoppning är ju så kuligt.
 
Hisan var till en början som vanligt. Lite loj och så. Jag lyckas sälla tänka på alla små delar av sitsen på en gång. Det är mycket att hålla koll på och det verkar som om en sak i taget funkar i hjärnan. Idag gick jag i vart fall igenom alla delar jag kom ihåg. Klappa katten, släcka cigaretter, spänna rumpan, hålla in sidfläsket, ner med knäna, sitta på triangeln, sträcka på mig (ihop med skulderbladen)... ja, ni hör själva.
Hisan brukar svara ganska direkt om man gör rätt så jag tror ändå att det blev ganska bra idag i alla fall om man ser till resultatet jag såg i spegeln.

Hisan blev rund och fin och stabilare i formen än på länge.
Däremot verkade han bli avis som bara den på de andra hästarna i ridhuset som fick hoppa för efter en stund kom han på att han skulle bli livrädd (läs hoppa och bralla) så fort någon häst nuddade en bom så det lät.

Turligt nog hade jag en sadelfast dag för han for som bara den. Busehästen, han är ju hur van som hellst vid sådana ljud och reagerar normalt inte alls på sådant. Ja, ja, det är väl vinterpigghet som ligger bakom buserierna.
 
I vart fall var han riktigt laddad mellan brallarna och jobbade bra med fint tryck i steget. Han var inte spänd idag utan bara laddad. Ett steg i rätt riktning.

Jag fick bokat en ny tid med hovslagaren idag också. Han kommer på torsdag. Tydligen hade han fått en häst i knäet igår när han jobbade och skadat sig. Väldigt obra när man har ett jobb som är så beroende av att kroppen är hel som att vara hovslagare. Hoppas att han läker skadan fort.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0