Snögalopp

När jag kom ut i hagen nu i eftermiddag var Lilla som ett plåster på mig och nästan kom efter och drog mig i jackan när jag gick iväg med Hisan. Hon har helt klart vilat klart nu och bör skrittas igång. Det är bara skorna som saknas, och vägarna är inte framkomliga med vagn heller för den delen.
 
Hisan och jag begav oss i vart fall ut på en snögalopp även om det tyvärr var flera plusgrader och trist tung snö. Vi galopperade i vart fall runt årundan som normalt sett är helt off limit så här års. På så sätt är snön trevlig. Det är bara allt annat som är jobbigt. Kyla, tyngre att göra allt osv.
 
Hisan var i vart fall pigg men snäll. Han fick galoppera på halvlång tygel hela vägen och han var bra nöjd efteråt.
 
Jag dristade mig till att skritta en liten runda på Lilla efteråt. Världen ser ju bra annorlunda ut nu med all vit snö så hon stod och funderade en liten stund på om hon kunde gå över en snövall eller inte. Hon kom fram till att det nog skulle kunna gå bra.
Jättepigg var hon också men det är ju inte så konstigt när hon vilat i 3 veckor.
 
Som jag tidigare skrev hade jag velat skritta henne i vagn men när jag red hela rundan med Hisan såg jag att det inte hade varit möjligt att komma fram. Snön är för djup och vagnen hade skurit ner för mycket och det hade blivit för tungt. På en plogad väg hade det gått men ridvägarna är inte plogade. Så riktigt hur vi skall lösa träningen just nu vet jag inte. Jag vill inte rida henne allt för mycket tror jag. Kanske smälter snön i veckan men risken finns också att det kommer mera snö och då spelar det ju ingen roll att det smälter nu.
Att ha henne som handhäst blir nog lite för latjolajban tror jag, eller det är i vart fall vad jag har på känn.
 
Jag får nog sova på saken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0