Snowgrips

I fredags lämnade jag ett snöfritt Lund och kom igår hem till ett Skåne i snökaos. Är inte det konstigt så säg? Speciellt med tanke på att jag har varit norrut.
 
I morse åkte jag därför ut till stallet till 6 snåret före jobbet för att lägga om skorna på hästarna och förse dem med snowgrips.
Jag har ju nyligen låtit behandla båda av massören och vill inte på några villkor att de går och halkar eller spänner sig i hagen i onödan. Blir det nu barmark igen så får jag slita av dem sulorna. Dessutom kommer hovslagaren nästa måndag och då blir skorna justerade på nytt.
 
Båda skötte sig bra dessutom när orutinerade jag spikar skor...
 
Efter jobbet ringde det från brodyrstället och sa att Lillas täcke var klart. Jag var så nyfiken att jag var tvungen att åka och hämta det på en gång. Så här fint blev det:
 
Lite dålig vinkel när det är fotat så här på stallgången men det går inte att fota utomhus i mörkret. Det får bli en annan gång.
 
Jag blev lite sugen på det där med körning nu när jag har varit uppe och kört fina ponnier så efter jul skall jag ta tag i det där med Lilla. Det finns ju massor av tränare i Flyinge så jag hoppas att någon vill ta sig an oss och att vi inte är helt hopplösa. Tycker vi att det är kul får jag investera i en sådan sele som det skall vara till vanliga vagnar.
 
Hisan och jag var i ridhuset. Jag trodde att han skulle vara någonstans uppe i takbjälkarna i och med att han vilat hela helgen men han var lagom pigg. Härligt!
 
Det låg bomserier framme idag också. Perfekt. Galoppbommar med sju språng lite kort mellan och travbommar i två grupper på böjt spår. Alltid lite roligare med bommar än att bara trimma utan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0