Ridlägervecka

Lite taskigt med uppdateringar även om jag har hunnit slänga iväg lite bilder och annat.
 
I söndags hoppade jag Hisan själv i paddocken.

Jag måste vara tidernas sämsta banbyggare. Två hinder orkade jag släpa fram.
 
Nåväl, hoppningen gick väl hyfsat trots avstånd på en höft och så. Avslutade med att höja upp till 1.20 vilket kändes ok som höjd med med tokiga avstånd var jag och Hisan inte helt överens.
 
I måndags körde vi igång med ridläger. Första dagen var det dressyrtränare inbokad.
 
Lotta Strand var det som jag tränade för den här gången. Hennes instruktioner fungerade super, jag fattade och Hisan svarade med att bli helt gudomligt fin. Det var som magi stundtals.

Vi fokuserade på övergångar... kan man få för många av dessa?
Och på att jag inte skulle sitta i "hoppsits" i dressyrsadeln utan släppa ner knäna. Visst fick jag bli påmind om knäna en massa gånger under ritten men men, det är väl jag i ett nötskal.
 
tisdagen åkte vi först till Revinge och plaskade i Krankesjön. Hisan överaskade med att gå i självmant utan draghjälp med bara lite övertygelse från mig. Duktiga Hisan. <3

Efteråt hoppade vi lite hemma i paddocken. Hindren slutade väl på va 1.10.
 
Onsdagen bjöd på terrängträning på Velanders bana. Det var ett tag sedan vi var där sist. Hisan trivs bra där och han hoppade fantastiskt. Vi vågade oss till och med på ett par lätt klass hinder.
 
Jag skrittade även en sväng med Lilla när vi var tillbaka i stallet men jag tyckte att hon var lite matt så hon fick fortsätta vila resten av veckan.
 
I torsdags var det lägeravslutning med banhoppning.
På nytt låg hindren på 1.10 ungefär och Hisan hoppade kanon. Just nu har vi suveränt flyt med hoppningen käns det som.
Nästnästa vecka kör vi på med tävlingar igen. Det skall bli så kul.
 
Hisan har fått helvia efter lägret. Betet börjar ta slut och han har fallit ur lite.
För att låta honom spara energi i stället för att vandra när det är mycket kryp i luften fick både han och Lilla varsitt flugtäck. Så här långt verkar båda trivas med att han dem på sig. Svansarna är stilla och jag har två pigga och nöjda hästar i hagen.
 
I dag har jag kört Lilla en kort sväng. Hon passade på att rymma från beteshagen igen.... och kan man rymma så kan man träna.

Superpiggelin var hon och ville knappt skritta alls. Så nu kör vi igång med båda igen... Lite lagom lugnt med Lilla men och lite mer med Hisan som skall tävla redan nu till helgen i fälttävlan på hemmaplan.
 
Lite styling blev det också. Den där travarlooken som Lilla har fick stryka lite på foten...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0