Tävlingar och betssläpp

Motivationen att blogga är inte på topp vilket ni säkert har märkt. Nytt långt inlägg på gång alltså.
 
I lördags var jag nere i Vellinge och red dressyr.
När jag anmälde mig till tävlingen lusläste jag proppen och valde att anmäla för att det var en utetävling. Tji fick jag, dressyren gick i ett supervamt ridhus där det var rena bastun.
Gissa hur kul Hisan tyckte att det var. Jag fick rida som bara den för att få honom fram och domaren tyckte inte alls att det såg bra ut. Så vi fick bara 50%. Jag vet ju att vi kan mer men ibland blir det fel.
 
Nåväl vi får snart göra ett nytt försök.
 
Lilla joggade för att hålla igång inför starten och var superfin som vanligt.
 
I söndags gick jag och Fredrik upp tidigt och begav oss till Åsbo RK för tävling.
Det var gigantsikt många starter så jag och min träningskompis som också skulle starta hade hyrt varsin box. Det hade inte varit ok att ha hästarna stående på släpen så många timmar i solen. Bättre med box där de kunde koppla av och äta mellan.
 
Till första starten som var 9.30 ungefär kändes Hisan först lite loj men han vakande till precis när vi fick startsignal. Rundan kändes bra men jag fick ett ner på en linje där Tord sa till  mig att jag skulle tänka på att ta halvhalt och få upp honom. Jag tänkte men utförde inte så hindret föll.
 
Till 1.20, som gick starx efter 15, fick jag en rikigt bra känsla men två hinder ramlade då jag inte ser avstånden tillräckligt bra och red av honom helt fel.
 
 
Det blev en riktigt lång dag och vi var inte hemma förrän sent.

Lilla fick en ny joggingtur vid 22-tiden. Tur att dygnet har många ljusa timmar.
Lilla gick som vanligt fint och förberedelsena gick enligt plan.
Ett mega skutt över en vattenpöl lyckades vi med och det var nära att jag ramlade ur vagnen. Bus häst.
 
Måndag morgon mötte jag upp med hovslagaren i stallet. Jag möttes även av ett tjockt knä på Lilla. Inte vad man vill hitta dagen innan start.
Riktigt vad det svullna knäet beror på kunde vi inte hitta och hon är inte halt vad jag kunde se.
Starten ställdes givetvis in.
 
Hisan reds men inte av mig.
 
Tisdagens planer fick ändras från start inne på Jägersro och sedan betessläpp till enbart betessläpp.
Hästarna skall bo precis utanför Flyinge hos ett par vänner. Mina två stordjur trivs ju ihop så jag tror det blir bra.
 
Min mat är slut, får jag äta din?
 
Igår onsdag blev det urstädning av stallet och sedan ridning av Uffes hästar inne på Jägersro. Sist fick Hisan sig en lite dust på ridbanan.
 
Jag får utarbeta ett sätt att få det att fungera smidigt på betet. Somd et är nu vågar jag inte riktigt lämna Lilla helt själv i hagen. Den ligger en liten bit från stallet där hon inte ser andra hästarn. Jag är rädd att hon går ut.
Därför tog jag upp båda till stallet och satte Lilla i en hage där. Då de andra gick in i samband med det blev det ändå så att Lilla kröp ur hagen och in i en passage mellan paddocken där jag red och där hon skulle ha varit.
Hisan ville berätta detta för mig genom att stå på bakbenen. Så bästa sättet att få lugn och ro och inga skador var att ta in Lilla i paddocken till mig. Så så fick det bli.
 
Jag vill också vara med
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0