Busy

Dagarna springer iväg och bloggen har fått stå tillbaka. Inte för att jag inte har gjort något då utan för att dygnet har för få timmar.
 
Det kommer därför bli ett jäääättttelångt inlägg.
 
Måndag
Uppladdning inför Lillas premielopp stod på schemat. Vädrets makter var inte riktigt med på noterna utan bjöd på åska och regn. Jag behöver nog inte skriva att jag blev blöt?? För det räknade ni nog ut själva. :)

Lilla uppförde sig bra som vanligt och brydde sig inte alls om att det mullrade eller att hon blev dyngsur.
 
Hisan blev också riden men inte av mig.
 
Tisdag
Dagen D för premiloppet.
 
Jag var helt galet nervös och det var ett under att jag ens kunde sitta still på min stol på jobbet på morgonen. Vid lunch bar det av till stallet för att fodra och förbereda inför allt.
Vi var på plats inne på Jägers till 14 och loppet skulle gå vid 16.
 
 
Lilla pimpades med bästa förmåga med rosa detaljer. - foto Emmy Persson
 
Efter att jag hade petat i mig lite mat blev det värmning på milen och stora banan. Lilla kändes lugn och fin. Tillbaka in i stallet för att byta till sulky och pusta lite mellan.
 
Själva loppet gick till en början helt enligt plan. Hon voltade fint, gick som hon skulle genom första sväng. Travade på bra och sprang om en häst. Men när vi kom på upploppet blev det lite mycket. Stänk från framförvarande och att hästen bakom kom upp bredvid, så Lilla rullade över i galopp. Det var det absolut sämsta tänkbara ställe att galoppera på då galopp på upploppet automatiskt leder till diskning. Hade hon galopperat tidigare i loppet hade vi kunnat reparera det.
Så kan det gå. Men vi provar igen den 3:e juli.
 
Så här fina ser vi ut i full mundering. - Foto Emmy Persson
 
Hisan fick full vila i tisdags och gick i hagen fram till sent när vi kom hem från banan.
 
Onsdag
Vilodag för Lilla. Vi gick ut och betade en sväng hon och jag.
 
Hisan trimmades lite. Jag var mör efter gårdagen.
 
Torsdag
Torsdag är ju hoppdag för mig och Hisan men eftersom jag hade anmält till hopptävling på fredagen fick det bli markarbete för oss i stället.
Ett par språng blev det ändå men fokus låg på tempot i galoppen.

Hisan svarade fint på övningarna som bestod i övergångar. Han kom upp fint och galopperade med bra aktivitet.
 
Lilla vilade även idag.
 
Fredag och midsommarafton
Ledig dag från jobb och då beslutar jag mig för att tävla. Normalt sett går jag upp vid 6 på vardagar men nu ringde klockan redan vid 5. Jag är nog inte frisk...

Jag hade anmält till 1.20 på en stor tävling här i Lund så det var nära till tävlingsplatsen i alla fall.
 
Hisan kändes fin och gårdagens träning satt i. Han var pigg och positiv på framhoppningen som var minst sagt kaosartad. Det brukar vara bättre på regonala tävlingar men det var tveksamt om det var det igår.

Inga bekymmer för oss i vart fall, jag som brukar kunna bli så stressad när det är massor av hästar överallt.
 
Inne på tävlingsbanan var jag fokuserad och även om hindren var maxade kändes de inte oövervinnerliga som de har gjort tidigare.
Jag hade hittat en tanke som fungerade, jag såg för mig själv att hindren blev mindre och mindre ju mer jag tittade på dem.
 
1.20 är ett stort steg för mig. Jag har gjort bra rundor på den höjden men också katastrof diton. 1.10 är en trygg höjd, 1m är enkelt och 1.20 är strax utanför komfortzonen. Just därför är bra rundor eller i vart fall rundor med en bra känsla viktiga.
 
Skärmdump från filmen.

Gårdagens runda var en sådan. Känslan var bra men det trillade en massa bommar så resultatet på pappret var ganska uselt. Men om man väger in att vi inte ens kom över första hindret för ett par veckor sedan så är jag mer än nöjd nu.
Till nästa start skall vi finputsa så kanske lite fler bommar ligger kvar.
 
 
Analysen av rundan då:
Mot ettan var Hisan lite tveksam på mig men jag var beslutsam så han hoppade. Mot tvåan blev jag kvar i handen. Mot fyran tappade vi lite energi i svängen och blev framtunga.
Jag är kvar i handen igen mot femman.
Mot sista hindret blir jag passiv och tar inte den halvhalt som vi skulle ha behövt. Hisan bromsar själv men vi kommer i botten och river grovt.
 
Lilla fick ett lätt joggpass hemmavid igår.
Jag har inte kört henne med pisk tidigare men efter galoppen i tisdags var det än viktigare att hon tar bettet ordentligt och då kan pisken vara ett bra hjälpmedel.
Jag har en lång körpisk med ände och lång släng (eller vad det nu heter). Den kändes lämplig att ha.

Hon reagerade inte alls på att jag viftade med den och til en början inte när jag nuddade henne med den heller. Men efter att jag nuddat henne och samtidigt smackat begrep hon vad jag menade och ökade sedan vid bara nudd av pisken. Så nu kan hon den.

Hela passet gick hon med ett bra stöd på bettet och var mycket pigg och fin. Vi fortsätter så och hoppas  att det håller.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0