Tävlingdax

Idag har jag varit och tävlat på Torns RF. Det blev inte riktigt enligt plan men ändå väldigt possitivt.
 
Jag hade anmält mig till 1m och 1.10 och kom till start i 1m.
 
I morse blev tjejen som skulle hjälpt mig akut magsjuk så jag åkte själv. I och med att Hisan numera är väldens bästa häst att ha med sig när man åker själv var det inget bekymmer.
Jag red fram lite lätt, stoppade Hisan i släpet medan jag gick banan och tog sedan ut honom och fortsatte.
 
Han var lite spänd på den blaskiga framridningen först och när vi kom in på framhoppningen var det kaos som vanligt i det lilla ridhuset.
Framhoppningen gick bra tills vi skulle hoppa oxern andra gången. Jag gjorde en klassiker och la mig fram vilket gjorde att vi stoppade tre gånger och rev hindret rejält den tredje gången. Sedan skulle vi in. Jag hann precis hoppa hindret igen innan jag skulle in.
 
Inne på banan var Hisan taggad och fin. Vi nollade grunden lätt men i omhoppningen slarvade jag i en snäv sväng och blev kvar i svängen/handen så vi rev grovt.
 
Men med facit i hand är jag mycket nöjd med rundan ändå.
 
Från dagens tävling
 
Jag strök mig till 1.10. Dels var det lång väntan och jag pallade inte sitta där själv så jag hade i princip bestämt mig att stryka redan innan jag red in till 1m. Sedan såg jag också att Hisan hade rispat sig när vi stoppade på framridningen.
Jag ville hem och tvätta och undersöka det för säkerhetsskull.
 
Det var som sagt bara en rispa men i och med att det var så klafsigt på framridningen och väntan hade det kunnat bli infekterat om vi hade stannat kvar. Det kommer fler tävlingar.
 
Lilla joggades ett par kilometer hemma. Hon är så galet pigg just nu, mer eller mindre dansar fram.
Jag testade att köra lite på körplan men där ville Lilla mest visa upp sig för hästarna i hagen bredvid. Svansen rätt ut och sända steg à la arab. Ingen höjadare och inte mycket till jobb. Vi får öva vidare på det en annan gång.
Vi avslutade i Warren-Haistings och det verkade som om Lilla greppade hur jag vill att hon skall jobba när vi joggar och sökte sig framåt nedåt superfint både i skritten och i övergångar till trav. Vi avslutade där.

Kommentarer
Postat av: Celie

Vilken kanonfin bild!

Svar: Det är sällan tävlingsbilder blir så bra faktiskt tycker jag. :)
Ulrika Lönnqvist

2012-11-07 @ 22:40:25
URL: http://celiegunnarsson.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0