Groggy

Två mycket groggy hästar hade jag idag. De fick lugnande inför sundande tandkoll. För Hisans del är lugnande helt obligatoriskt i sådana här fall. Han är inte lätt att tas med utan.
 
För de som hängt med ett tag vet att jag till och med fått lägga in honom på djursjukhus när jag har haft komplicerade sår för att han slåss.
 
Det bästa är om veterinären är lite snabb med sprutan så att han inte anar onåd. Då går det fint. Och är han väl groggy så går det bra att göra det mesta.

Jag passar dessutom alltid på att klippa ur öronen lite mer noggrannt när han ändå är drogad. Annars får jag bara med nöd och neppe tillåtelse att klippa eventuella tussar som sticker ut, inget annat. Nu extrem klipper jag aldrig öron, men det finns gränser för hur ludna de får lov att vara också.
 
Lilla hade en liten hake trots att hon har mjölktänderna kvar. Det var befogat att tro att hon kanske kommer att få en hake där även när hon får sina permanenta tänder. Något att hålla koll på med andra ord.

Vargtänder hade hon på gång men det är ingen mening att ta dem innan tänderna är bytta om de ens ställer till bekymmer. Det ser vi längre fram. Rekomenderat återbesök är om 6 måndare så vi får se då.
 
Hisan har ett lite småkomplicerat bett och han hade lite vasst allra längst bak. Troligtvis är detta inget som någonsinn har stört honom i ridningen så därför har jag inte uppmärksammat det alls. Han fick det tillrättat och bör få det kollat igen om 6 månader han med.
 
När ändå veterinären var på plats passade jag på att revaccinera dem båda. Det är ett par månder tills det hade varit hög tid men varför inte fixa det när veterinär ändå är ute?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0