Mörkt redan

Igår var jag inte alls i form. Jag kände mig dålig och vaknade med feber på morgonen. Hästarna vilade därför.

Det var ju inte helt enligt planeringen men det går inte alltid att följa den.
 
Jag fick ta igen det i dag i stället. Annars brukar jag försöka alternera så att jag inte tränar båda hästarna på kvällen i mörkret. Det tar minst 3 timmar att göra allt och det brukar jag inte riktigt orka. Men nu fanns det ingen pardon.
 
Lilla och jag var i skolridhuset. Jag hade tänkt vara i glasridhuset men jag hörde att de höll lektion där inne och det skulle ju kunna vara Bo Jenå eller någon som höll lektionen och då skulle jag skämmas... för jag skulle ju tömköra och jag har ju egentligen ingen koll på vad jag gör här jag tömkör...
I det andra ridhuset hade de precis avslutat hoppträning så till en början var det fullt med hästar och hinder i ridhuset. Bra träning för Lilla med andra ord.
 
Idag jobbade vi vidare på att söka framåt nedåt. Det går riktigt bra och hon förstår vad jag vill. Däremot har hon inte styrka till att korta ihop sig, vilket inte är så konstigt att hon inte har... och så är hon ju så byggd i nedförsbacke att det blir väldigt framstupa när hon försöker. Men gör vi det inte allt för ofta är det nog ingen fara och så är ju tanken att hon skall växa i sina långa bakben någon gång så att det blir lite lättare att bära med dem. Eller det är i vart fall vad jag hoppas på. Hon behöver lite mer balans där om det skall kunna gå riktigt fort när hon travar också.
 
Nedförsbacke...fort verkar det ju gå också eftersom fotot är suddigt
 
Hisan fick sedan gå ett litet pass i glasridhuset. Det stod hinder framme och låg lite bommar.
Vi hade lite bekymmer med de upphöjda travbommarna. Hisan fattar inte riktigt meningen med dem, det är ju en bra konstig variant på studs tycker han.
Vi fick i vart fall till det lite ibland.
Sedan fanns där galoppbommar på böjt spår. Hisan var duktig och blev efter hand mer taggad. Jag märkte att han sög mot hindren även om vi inte hoppade.
Bra, för då har vi lite bjudning om än inte helt på rätt grejer.
Vi avslutade passet med att hoppa ett litet hinder som "råkade stå i vägen". Att jag inte hoppade mer beror på att det faktiskt fick räcka för dagen, på torsdag är det hoppträning på schemat och på lördag skall vi tävla.
 
Nu blir det hästpaus för mig i morgon då jag är upptagen med jobbet på annat.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0