Vomb

Idag har Hisan och jag varit i Vomb. Det är nog ett halvår sedan sist. 
 
Vi hade supertur med vädret dessutom. Det var uppehåll och vädret var varmt för att vara i december. Helt underbart uterittsväder med andra ord. 
 
Vi vi tog det lugnare än vad vid brukar. Lite för Hisans skull men mest för min hands skull. Jag upptäckte nämligen att en pigg Hisan som låg på som bara den var extremt jobbigt för handen. Det gjorde faktist lite on att hålla i honom när han vräker sig på bettet på det viset. 
Just när vi inte har varit i Vomb på länge brukar han kunna göra så. Raksträckorna lockar till snabb galopp och då vräköer han sig gärna på. Han brukar lägga av med det beteendet till nästa gång man åker dit om det inte går allt för lång tid emellan. 
Vanligtvis brukar jag kunna rida sida vid sida med vårt sällskap på en Hisan som inte ligger på. Och ligger han inte på är det inget problem men handen heller... Moment 22
 
Men det var underbart härligt att vara ute. :)
 
 
Jag och Lilla tog en kort uteritt hemma.
Vi testade lite terräng genom att vada genom ett vattendrag och kliva över ett nedfallet träd. Låter man bara henne titta så går hon genom och över allt. 
Nu har vi ju bara skrittat över och igenom saker. Jag funderar på om jag kan använda "hinder" till att lära henne galoppskänkel på ett bra sätt. Jag får fundera lite och sedan testa och se vad hon gör om man kommer mot ett "hinder" i trav...
 
Hisan har ju lärt henne att hoppa över vissa vattenpölar. Han lärde henne detta när jag hade henne som handhäst. Hon hoppar alltså över vissa pölar i vagn när vi travar. Det brukar i och för sig bara var språnget som är ett hopp/galopp sedan tar hon trav igen. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0