FT i Flyinge dag 1

Nu ger jag formelt upp allt som har med dressyr att göra på tävling. Så troligtvis struntar jag i fler fälttävlanstävlingar också framöver.
Tydligen hatar alla dressyrdomare oss så till den milda grad att det inte är värt att vi visar oss på banan.
Jag vet att det är lite som att svära i kyrkan att klaga på resultatet i efterhand. Men jag kan inte begripa varför vi alltid ligger så lågt i poäng som vi gör. ALLTID!
 
Hisan har faktiskt utvecklats sedan förra året men det hjälps inte, vi fick sämre poäng i år... Så jag ger helt enkelt upp. Vi kan tydligen inte förbättra oss och jag är trött på att stånga huvudet i väggen.
 
Här är ritten:
 
 
Sedan blev det hoppning.
Jag gjorde en supertabbe. I svängen mellan 5:an och 6:an fick jag hjärnsläpp och var först på väg mot fel hinder (det gröna betforhindret). Det syns inte riktigt på filmen men jag fick dra runt honom till rätt hinder, det ljusgröna. Min ridning blev därför inget vidare till hinder nummer 7 så han bröt ut även om han låg bra. Hisan kräver massor av ridning i hoppningen. Det går inte att åka med alls. Se tillexempel i anridningen mot 3:an då han skyggade för hindret bredvid, där var jag vaken men inte mot hinder nummer 7.
Inga bommar ramlade i vart fall och jag fick inga tidsfel så...
 
 
Det blir terrängstart i morgon men vi är långt ifrån tätstriden och chanslösa. Jag skall i vart fall rida en så bra runda jag kan i morgon.
 
Det var jättevarmt idag. Härligt! Hoppas på samma väder i morgon.
 
I morse var jag inne på Jägersro och körde Uffes häst Yoyo Limburgia. Jag har ridit honom länge nu men aldrig kört honom tidigare.
Det var spännade att köra en annan häst igen. Jag gör ju det så sällan.
Uffe sa att Lilla var stel i nacken och att jag skulle tänka på att lossa det. Lite av anledningen till att jag skulle köra Yoyo var för att få känna skillnaden där.
När jag började jobba med Yoyo var han stel som en planka men med hjälp av Uffes träning har han blivit mjukare vilket jag också känt i ridningen.
Nu skall jag bara lyckas med att nå dit med Lilla. Vi gör lite stretchövningar i stallgången nu redan under konvalesensen som start.
 
Yoyos rumpa från i morse
Lilla går fortsatt bara i hagen.
Jag kommer att börja skritta henne för hand i morgon.
 

Kommentarer
Postat av: lindah

Vad stod det i dressyrprotokellet? Ni är bättre än förr helt klart men jag kan tänka mig att de tex klagade på att han inte spårar? De kollar mkt på hur ytterbenen spårar? Och att han kör ut bogen väldigt mkt? Men ni är 100 gånger bättre än ni var förr.

Svar: I galoppen kommenterar domaren dubbla spår men då fick jag ändå en 6:a på det.
I övrigt lyder kommentarerna:
Vingligt, ovillig häst, stadig, matt, otaktmässig, tappar rytmen, saknar bjudning, bär sig inte. Jag fick övervägande 5:or och ett par 4:or.
På ryttarens sits fick jag omdömet "hästen måste vara mellan hjälperna" och en 5:a.
Ulrika Lönnqvist

2013-07-22 @ 01:06:57
URL: http://lindah.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0