Kristi flygare

Gårdagen spenderades till största delen i stallet.

Lilla fick åka en sväng till Jans bana och gå ett jobb där. Det gjorde hon som vanligt suveränt.
 
Jag har lånat vagn och sele av Jan när jag har varit där de sista gångerna. Det är skönt att slippa baxa upp min vagn på släpet faktiskt. Jag tror dessutom att den mår bättre av att inte åka rundor, speciellt nu när jag har lagat upp den.
 
Att jag lånat sele beror på att jag har en klicksele och Jan har den äldre varianten, remsele.
Så det blir en hel massa remmar att hålla koll på. Klickselen (Quick-hitch) är ju en förenkling och det är bra mycket smidigare.
 
Mycket remmar blir det.
 
För hästen är jag rätt säker på att det kvittar vilket i vart fall under själva körningen. Men det kan möjligen vara bättre med klicken när man kommer tillbaka till stallet eftersom det går snabbare att koppla av vagnen.
 
Lilla gick i vart fall 5 intervaller i 30-tempo upp för backen, ingen som hellst drivning krävdes och hon låg inte heller på nämnvärt. Återhämtningen var också normal när vi sedan kom till stallet.
 
Avskrittning på banan.
 
Jag såg också till att bada av henne vintern med schampo i duschen. Ett tilltag som inte direkt gillades av damen, men hon får stå ut. ;)
 
Schampo kan aldrig vara bra./Lilla
 
Hisan och jag var ute på tur i Vomb på kvällen. Han uppförde sig över förväntan efter två dagars vila och kunde till och med galoppera bakom vårt sällskap utan brallar eller andra protester.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0