Lördag

Jag har ofta morgonfodring och utsläpp på lördagar. Den här veckan är det extra bra för då kan jag passa på att kolla Hisan igen. Märker inget på honom alls igen utan han går ut och ställer sig och äter hö utan att vila något ben.
När hästarna äter sitt morgonhö ute busar de aldrig. Äter de höet inne brukar det bli morgonbus á la fullt ös.
 
Åker sedan och tränar Lilla på Jans bana. 
Hon springer helt felfritt, fintar bort sällskapet i alla intervaller och är kanonfin. Vi körde 4 bakvarv som uppvärmning och 6 intvaller i rätvarv I mellan 25-30 fart.
Möjligen ligger hon på lite mycket. Vi skall vara hos Jan i år på bete och då skall jag passa på att skritta en massa och köra långsamt där med precis som på Jägersro så hon lär sig att det inte alltid betyder att hon skall springa fort bara för att hon är på banan. Annars vet hon precis nu hur hon skall springa på banan för att klara svängarna och hon laddar som bara den. 
 
Hisan fick massage och manen fixad idag. Han vilade inte benet något alls medan jag fixade med honom men spänningen i ländryggen var kvar.
 
Hisan ÄR min drömhäst oavsett hur bufflig och busig han än kan vara. Därför känns det inte alls bra att han inte är fräsch. Att jag inte ringer ut veterinär direkt är för att hältor undersöks bäst på klinik och nu är det helg. Helgöppna kliniker tar bara emot akutfall och en diffus hälta på böjt spår som detta är är inte akut. Hisan har också väldigt låg smärttröskel. Det betyder inte att jag ignorerar när han visar obehag utan att han visar mig när det inte stämmer riktigt långt tidigare än andra hästar vilket jag tycker är oerhört positivt.
Jag skall kolla hältstatus i eftermiddag och beroende på hur det ser ut bestämmer jag om kliniktid skall bokas eller ej.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0