Måndag

Hovslagaren var ute och skodde hästarna idag. Skönt med nya skor för dem.
 
Lilla och jag var ute på dressyrrunda efteråt. 
 
Hon har legat på bettet ganska mycket på sistone och jag är inte så glad i det. Det är ok att vara pigg men hon måste lära sig att vänta på signal från mig och låta mig bestämma tempot. Det där sista är inte lätt om man är en svart liten madam. 
 
Vi avslutade på körplan med volter. Jag är inte riktigt nöjd med volterrna till höger. Hon faller gärna in då och styr jag ut blir hon utåtställd. Jag antar att jag får ta tag i den saken på töm eller uppsuttet för att komma tillrätta med det.

Kommentarer
Postat av: Lindah

Faller inåt och volt till höger, blir utåtställd om du tar i henne. Betyder hänger på innerframben, dvs höger, vilket i sin tur beror på svag aktivitet i vänster bak.när hon faller på höger fram hamnar vänster bak utanför kroppen kan man säga, det måste alltså styrkas att vara ett innerbakben vilket tex kan göras med hjälp av sluta och öppn. Eller när du kör så kan man ha en boots på det benet så att musklerna får jobba lite mer, eller att kittla det lite med pisken så att hon påminsn om att det finns.
För att öka hennes medvetande om bakbenet så kan man hårt och rejält gnugga HELa benet, från rumpa ner till hov innan man tränar. Då känner hon benet, funderar etc. men det är ju ett evighetsprojekt det där, alla hästar har ju ett svagt bakben, helt normalt. Men det är ok att köra/rida unghästar utåtstställda tills de byggt upp styrkan. Så mkt utåtställda att de tippar över tyngden från inner fram till ytterbak.

Svar: Intressant. Jag skall komma ihåg att tänka på det framöver. Just nu ligger fokus på lydnad. Lilla fröken vill nämligen bestämma själv lite väl mycket.
Ulrika Lönnqvist

2013-05-30 @ 23:58:45
URL: http://www.lindah.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0