Morgonstund...

I morse gick jag upp helt galet tidigt trots att jag hade lördag. Det var nämligen så att jag skulle hinna in till Jägers och köra innan det satte igång med b-lopp där inne.
 
Så till strax efter 8 var jag klar och kunde köra ut.
 
Jag hade sällskap av en vän på banan men om jag skall vara ärlig kunde vi inte direkt dra så mycket nytta av varandra.
Min väns häst skulle inte gå snabbare än 30-40 och även om jag hade tyckt att det var en bra grej för Lilla att gå ett heat så långsamt som måste jag erkänna att jag inte kan hålla henne i de farterna nu.
Det är jag inte nöjd med men jag vet inte riktigt om jag vill betsla upp henne heller.
Nu skall hon anmälas till nästa vecka igen.
 
Min plan är att köra in så ofta jag bara orkar under min semester och skritta och småjogga på stora banan för att avdramatisera den för henne. För just nu är det bara snabbjobb eller tävling som gäller för henne där och då är det ju inte konstigt om hon tar i. Det brukar ju vara det hon skall göra.
 
Efter uppvärmingen körde vi 2140 där Lilla kutade iväg på 22 första varvet och jag lyckades hålla henne ner mot 28 mot slutet. Planen var ju att köra 40... men visst.
 
Jag tog en liten paus och sedan gick hon ett litet heat till på 1640m. När jag vände upp där första gången galopperade hon. Jag släppte iväg henne och smackade på. Det fungerade inte.
Nu har hon ju aldrig startat därifrån någonsinn så det var kanske konstigt i sig men ändå.
Jag avbröt i alla fall och gjorde om starten. Nu höll jag i henne lite mer och då gick hon iväg felfritt och sprang på en 18-tid.
 
Med andra ord gick hon ett superjobb igen. Jag hoppas bara att hon kan komma iväg felfritt i starten nästa gång för då kommer det att gå fint i loppet tror jag.
 
Jag provade även att ha tungband, spärrgrimma och lång käk. Jag känner inte mycket skillnad kan jag säga. Det kan ju vara så att tungbandet är bra att ha ett tag i alla fall för hon tenderar att lägga upp tungan bakom bettet och hålla emot så. Det är ju ingen höjdare så det kanske kan visa henne hur hon skall göra i stället.
Annars är det skarpare bett som finns som alternativ om hon bara blir starkare men jag vill gärna undvika det så långt det bara går.
 
Hisan och jag har varit och myst i Vombskogen med en av hans damer, nämligen den bruna lilla Donna. Det blev bara skritt men det kan vara perfekt för honom som uppladdning inför morgondagens tävling.
 
Ni anar inte hur högt fåglarna sjöng där i skogen och hur underbart vädret var.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0