Igångsättningar...

Jag avskyr igångsättningar något så innerligt.
 
Hisan var kalasfin till en början. Vi red årundan åt andra hållet idag... variation... Vi skrittade och travade lite och varvade lång och kort hals på ett mycket trevligt sätt. 
 
När vi var typ två tredjedelar av rundan stelnade Hisan till. Han fick syn på två andra hästar och tiltade helt. 
Han blir sjukt obehaglig att sitta på när han tiltar. Han är helt spänd och helt frånvarande i huvudet. Han har ingen koll på den som sitter på och kan explodera iväg åt typ vilket håll som helst. Det är vara att vänta ut för det går inte att få honom tillbaka till verkligheten på annat vis. Det skulle rent teoretiskt sett gå att banka honom gul och blå eller skrika på honom tills man blir hes utan att det gjorde någon skillnad. Nu slår jag ju inte på honom men det går inte att få hans uppmärksamhet.
 
Nu fick jag be de som kom att stanna så att jag kunde hoppa av för det är inte alltid han står still när han tiltar och det är lika otäckt att sitta på som att hoppa av i det läget.
När jag väl var på backen så for han runt mig och betedde sig som den hispigaste hästen man kan se i ledvolten innan ett löp. 
 
Vi fick helt enkelt stanna kvar där och bida vår tid tills de andra hade försvunnit utom synhåll. Då först kunde jag sitta upp igen men det blev ingen lugn skritt hem inte. Jag fick låta honom trava så att det gick framåt och så han bjöd fram och inte tänkte uppåt, bakåt och med studs och hopp.
 
Så kanonbra början och superdåligt slut på dagens ritt. 
 
Vi får göra bättre i morgon. 
 
Förövrigt var Hisan allt annat än markbunden i hagen idag heller. Han brallades gärnet...
 
Lilla har vilat. Hon skall gå ett rejält jobb i morgon. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0