Massören

Idag hade Hisan besök av massören. 
 
Det var länge sedan sist och då gick det inte att hitta några konstigheter alls på honom. Så var ju tyvärr inte fallet idag. Jag hade ju dessutom kallat ut honom av en anledning.
Det var innan sårskadan och för att han var sned i hoven. Jag skrev lite om det när han skoddes sist. Jag var orolig för att hans vänstra bakhov var sned och den har aldrig varit det tidigare. Nu verkades den ju rätt men jag ville kolla upp varför den blivit sned. En hov ändrar liksom inte form på en så gammal häst som Hisan utan anledning. 
 
Sedan kom såret emellan men i och med att han var färdigbehandlad och alla karenser hade gått ut så passade ju tiden forstatt bra även om vi inte var 100% igång igen. 
 
Massören hittade en hel del. Först var han spänd i höger bog men det går att härleda till såret. Det har ju gjort ont där och han har spänt till. 
Sedan krapade han i bäckenet och hade låsning i SI-leden. Detta var vad vi såg i hoven. 
 
Hisan var ju så fin innan såret och muskulärt var han stark så det märktes inte i det dagliga arbetet. Än kanske jag kan säga men det hade säkert kommit fram som någon ledhälta längre fram om jag hade kört på. Jag skulle tippa på att våra stopp i hoppträningen som jag hade på slutet sitter i detta med, men säker kan man ju inte vara. 
Nu i och med konvalescensen efter såret så har han rasat i hull och muskler så då har det synts tydligare. Nu har han dessutom puttat ut rumpan till höger när jag ridit i igångsättningen och det är ju också en följd. 
 
Jag tror att grejerna i bakdelen kommer från sviter av vår nyårsinsident. 
 
Så detta blev ju bra tajmat och nu har vill ännu bättre förutsättningar att sätta igång på ett bra vis igen. Nytt besök av massören är redan bokat och då skall båda hästarna få en genomgång. 
 
Lilla vilade idag 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0