Vad hände nu igår?

Nu har jag vaknat till liv lite efter nattens bravader. Jo, vad hände nu igår?
 
Jag hade tänkt mig att trimma Hisan lite efter jobbet och kom i vanlig ordning till stallet strax innan tid för insläpp. Gjorde klart alla sysslor och skulle ta in hästarna. Jag hade noterat att det försiggick något i parken bakom stallet och att det stod en bil med släp parkerad där. Tänkte inte så mycket på det för det är ju oftast kul när det händer en massa på Flyinge. Men jag märkte att hästarna var uppjagade och Hisan stampade med ena frambenet. Därför tittade jag till och såg att där fanns sår. 
 
När jag tagit in tog jag ut honom på spolplatsen för att rengöra. Men jag avbröt detta direkt. Såret var way beyond mina sårtvättar skills. Jag övervägde en sekund att ringa ut distriktarna men valde sedan klinik och alltså Helsingborg i stället. Så det vara bara att koppla på släpet och packa oss iväg.
Jag är så glad att jag bor i Skåne när sådant här händer. För här går det att åka till jourklinik lätt och smidigt. 
 
Väl där blev det röntgen för att utesluta några bortsprängda flisor i knäet (det var där inga!!) och när såret hade rensats upp och omfattningen blev klar så var det tur att jag åkte upp direkt. 
 
Såret gick in till benet men benhinnan var oskadd. Sårfickan som hade bildats var hela 15cm lång och det behövde sys. 7 stygn blev det totalt där det gick att sy och dränage är satt. En del fick vi låta vara men det skall nog läka fint ändå. Det gick åt mycket droger i natt för att hålla Hisan på mattan medan han syddes. Veterinären gav honom smeknamnet vispen... Det säger väl en del...
 
Hela benet blev bandagerat i och med att själva skadan sitter på insidan strax ovanför framknäet.
 
Men det var ju så onödigt. Hisan brukar inte busa runt besinningslöst utan det är uppenbart att de har blivit rädda för de som parkerat utanför hagen. Troligtvis har det låtit när de har kört in och när de har lastat ur sakerna ur släpet. Vägen som går utanför hagen är en ridväg. Där är det inga bilar som kör vanligtvis och absolut inga släp med möbler i vanligtvis. 
Hästar är vanedjur och flyktdjur så detta blev ju helt galet i deras uppfattning. Sedan är hagen liten så de kommer liksom inte undan trots att de springer. 
 
Jag tror att Hisan har panikat iväg i någon busbrall och inte haft koll på benen riktigt vilket har resulterat i detta. Det som är mest surt är att han ju nyligen har varit konvalescent och det är inte så kul att köra igång en ny konvalescens igen. 
Han skall i vart fall vila i ca två veckor tills stygnen är tagna innan vi får börja skritta igen.
 
Håll nu tummarna för att han skall läka helt enligt plan och snabbt. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0