2014 i korthet

Årets sista dag är här och då är det dags att sumera.
 
Rent spontant är detta ett av de sämsta "hästår" som har har haft. Men när jag tittar bland blider och filmer så inser jag ju att det finns många ljusglimtar som lätt glöms bort i allt elände. Ljusglimtarna har jag sammanfattat i en liten film.
 
Hisan
Det har inte varit ett helt lätt år för min store ädle springare. Året började lovande när vi äntligen var tillbaka efter operationen hösten 2013 men grusades snabbt utav först en stor sårskada och sedan frakturen i bakbenet.
Hisan kom tillbaka, hästen med de 9 liven skulle man kunna kalla honom, och förhoppningen är nu att vi skall kunna ha roligt tillsammans nästa år med mycket hoppning och uteritter i bland annat Vomb där vi trivs så bra. Vi drömmer nog båda om ett skadefritt 2015.
Målet är lågt ställt. Jag vill komma igång med träning igen och då är det först och främst hoppträningen för Tord jag tänker på. Vilken nivå det blir på får framtiden utvisa. Men det viktiga är att vi har roligt tillsammans oavsett hur höga hinder vi hoppar.
 
Lilla
I början av året trodde jag att vi skulle kunna komma tillbaka till tävlingsbanan och det började lovande med prova på distans i våras. Men sedan kom min skada i vägen. Kanske var det ändå bra att jag fick lämna bort henne i somras. Hennes problem med hasen blev mer uppmärksammande och det slutade med en operation i oktober.
Hon är ju inte klar med sin rehab men så här långt ser det väldigt lovande ut. Svullnaden i hasen är nästan helt borta och hon har en helt annan energi.
Det skall bli spännande att se hur det kommer att bli när hon får komma in till banan igen nu i vinter.
Vi blickar framåt mot 2015 med stora förhoppningar på att både kunna tävla i trav igen men också att kunna göra den där satsningen på distansritt som jag började fundera lite på redan förra våren.
 
Det är ju inte bara hästarna som har haft ett skadefyllt år 2014 utan även jag har varit rejält skadad. Jag är inte tillbaka helt än men målet för 2015 är att komma tillbaka. Jag vill kunna köra Lilla i lopp (egentligen vill jag rida monté igen också men det gäller att inte sikta för högt på en gång) och hoppa med Hisan. Sedan vill jag ju så klart komma i bra form själv igen.
 
Så nu gäller det att lägga allt det negativa bakom oss för vi har kommit ut på andra sidan. Nu skall vi bara förvalta det vi har och bygga upp oss igen alla tre. Vi blickar framåt, 2015 skall bli vårt år!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0