Long time - uppdatering av status häst

Nu var det länge sedan jag skrev. Men i ärlighetens namn har jag inte varit i stallet något mycket sedan sista inlägget förutom igår. 
 
Eftersom jag var tvungen att prioritera att bli frisk så fick det bli så. Så klart lät jag inte bara hästarna vara utan jag har haft väldigt bra hjälp i stallet som har tagit hand om dem åt mig. 
Jag är friskare men inte helt frisk än. Jag är fortfarande hes och hostar en massa. Men jämförelsevis är det stor skillnad. Nu orkar jag ju gå upp ur sängen. 
 
Lilla har gått i hagen hela veckan och Hisan har blivit riden. 
 
Igår var det dags för Lilla att åka på återbesök efter operationen. Vi fick ju skjuta på det en vecka men nu kom vi iväg. 
 
Givetvis prickade vi ju in den dag som stormen Alexander skulle dra in men vår tid var vid 13 så det gick bra. Det som var värst var regnet när vi skulle hem. Både jag och Lilla böjde våra huvuden för regnet på den korta vägen från dagsuppstallningen till transporten. 
 
Besöket var positivt. Vi longerade henne och det såg bra ut, hon böjdes och den reaktion vi fick var att hon var stel i kotan där hon har såret. Men det är inte så konstigt för hon är tjock där. Det kommer ju att försvinna och just nu så skall hon bara skrittas vilket är det bästa för att få en sådan svullnad att lägga sig. 
Vi röntgade eftersom jag ville vara säker på att plåtarna såg bra ut nu. Det är viktigt för mig att veta att det är bra nu. Skall hon tränas så vill jag veta att förutsättningarna är bra när vi börjar. Sedan kan ju vad dom helst hända så klart men just nu vet vi att inget stör i den leden. 
 
Slutligen fick Lilla en sedvanlig post operativ behandling i leden. 
 
Så nu blir det ett par dagars vila och sedan skrittar vi igång igen. 
 
Jag har julledigt nu också och skall ta tag i att rida Hisan själv nu när jag har tiden också. Jag tror jag skall börja med det redan idag. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0