På och av

Ja hopp, då.
 
I morse red jag Pay & Jump med Hisan på LCR. Jag är inte ett dugg nöjd med rundan om man säger så.

Hisan trivdes inte med sina snösulor som han hade kvar. Jag var osäker på hur snösituationen var på klubben och lät de sitta.
Framhoppningen gick bra och jag trodde att han skulle kunna hoppa bra i stora ridhuset som har fint fiberunderlag. Men han hoppade nära och ville inte ta för sig eller gå fram alls.
 
Det innebar att det blev två stopp på första hindret (de är inte med på filmen) innan vi kom iväg med ett kråkhopp. Resterande hinder fram till sexan kom han i botten på men sedan till sjuan verkade det lossna lite.
 
 
Snösulorna åkte av fortare än kvickt när vi kom hem. Detta är inte första gången som han reagerar på snösulorna men det är första gången som han har reagerat på dem så kvickt. Min teori är det beror på skoningen. Vi har ju ändrat nu och han har backad tå. Enligt min teori ligger snösulan an på ett annat ställe där han är känsligare.
För Hisan har känsliga hovar. Han är ju fullblod. Hans hovar har fina väggar och sulan är skålad och ser fin ut men den är tunn så in i norden. Han reagerar därför direkt på tappsko och det är också därför jag själv slår på tappskor på honom direkt, han fixar inte att vänta tills hovslagaren kan komma. Han skos normlat i övrigt vilket är bra.
 
Så trots superunderlag kan han vara ömfotad på grund av en så simpel sak som snösulor. Jag ångrar inte att jag lät hovslgaren lägga på dem i tisdags för de har funkat bra de dagar det har varit snö ju, och vrickade ben med snöstyltor är ju inte heller någon höjdare.
 
Nu blir det lite kort vila och sedan enbart lätt jogg innan vi går vidare med något annat för hans del. Och om min teori om snösulorna stämmer så kommer det att märkas fort. Stämmer den inte så får det blir något annat. Till nästa vinter får jag dessutom hitta någon annan variant på snösula.
 
Lilla och jag har varit i ridhuset och tränat också. Hon gjorde som vanligt bra ifrån sig. Även hon fick bli av med snösulorna idag.

Min rygg gillar inte sådana här hovslageriaktiviteter. Må det dröja länge till nästa gång det behövs.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0