Ridhuset

Idag har båda fått träna i ridhuset.
 
Det var mörkt när jag väl kom upp i sadeln och dessutom lämnade vädret mycket övrigt att önska idag.
 
Lilla fick lite lösgörande övningar mestadels i skritt men vi travade även lite längs ena långsidan. Hon gör framsteg hela tiden, men fokus ligger på skritten, traven i ridhuset blir ingen höjdare. Hon måste få kliva på för att kunna komma till sin rätt och jag ser ingen riktig poäng med att dra ihop henne eller rida i undertempo. Hon hamnar ofrånkomligt på bogarna då och det är inget eftersträvansvärt.Travar vi ute däremot blir det en helt annan känsla, då kommer hon upp fram och kliver på. Vad som är bra med ridhuset däremot är övningarna vi gör i skritt. Vi rider serpentiner och flyttar sig undan för mina skänklar. Kanske inte helt enligt vad en dressyrmänniska hade gillat men hon går undan. Sedan avslutar vi alltid med en finfin halt med jämna fötter både fram och bak. Det är inte så illa pinkat inte.
 
Hisan fick på sig dressyrsadeln idag. Det var länge sedan sist men jag trivs bättre i hoppsadeln. Känslan blir ändå annorlunda med längre läder och Hisan jobbade bra idag. Jag fick inte till det helt hade velat ha honom lite bättre fram och då hade jag fått en bättre kännsla.
Jag måste se till att träna för tränare snart igen för det känns som om jag har kört fast lite i markarbete och dressyr nu. Det är bra länge sedan jag tränade för någon sist nu så det är dax.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0