Onsdag

Trimmade Hisan i skolridhuset i kväll.
Det håller i sig efter träningen i fredags. Helt underbart. Jag blev så där löjligt glad när jag red, ni vet som när leendet inte rikigt vill stoppa utan går från öra till öra ungefär.
 
I början av passet när jag travade ville Hisan gärna fokusera mera på de andra ekipagen i ridhuset men efter att vi hade samlat fokus och skrittat en liten stund kom vi igång riktigt bra.

Jag försökte jobba med rakriktningen vilket fungerade väldigt bra i höger varv. I vänster ville han liksom åla sig ur det till en början. Han rikigt slingrade sig med halsen och baken. Jag hade fullt sjå att peta in och hålla alla delar på plats.
Just det där med att varva skritt med att dra iväg i galopp tycker han om det lösgör honom massor.
 
Jag har nu kunnat rida honom kort och sedan bara länga tygeln i galopp så att han blir rund och fin. Sedan har jag kunnat samla upp honom igen kort i ett härligt flow.

Jag gjorde även ett byte som liksom bara smällde till. Jag skulle vilja ha sett det från sidan. Det kändes perfekt, undrar om det var det...? Han kan lätt byta först fram och sedan bak vanligtvis. Rätt ofta kan han dessutom "glömma" att byta bak om han inte är framme.
 
Bjudningen tycker jag har blivit bättre. Men jag får filma oss igen i slutet av veckan så får jag bedömma det då. Känslan är bra i alla fall.
 
Appen sa att vi bara red 3km även idag. Det känns ju som om vi borde ha hunnit med att ta oss en lite längre sträcka nu när vi red i alla gångarter. Jag får kolla mer noggrannt på appen och se om den har hängt med 100%.
 
Lilla vilade i dag. Hon skall få springa lite på täckta banan i morgon. Jag hinner inte med att rida i dagsljus på vardagarna än, men snart skall det gå.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0