Rusk

Fy faro för vädret i går kväll. Det mörknade redan mitt på dagen såg jag när jag tittade ut genom fönstret från jobbet men lagom till när jag skulle hem så började det regna. Stora kalla droppar som sedan blandades med läskiga snöflingor.
 
Hästarna var vid gott mod när jag tog in dem och trots det eländiga vädret så tog jag mig samman och red till ridhuset i klädd diverse extra kläder på både mig och Hisan för att inte bli blöta.
 
Hisan fick på snedden hela den korta vägen. Han var inte så överdirvet förtjust han heller.
 
I ridhuset stod där en hinder, vi gillar hinder. Men det var inte hoppning vi skulle syssla med idag.
 
 
En lite bom skuttade vi över och så använde vi de andra hindren till att rida runt. i perfekta volter.
Det blev alltså som ett galoppass med markarbete.
 
Hisan gjorde fina galoppombyten på en åttvolt runt hindren. Vi gjorde en fyrkant som involverade den lilla bommen. Vi avslutade sedan med att rulla på på en volt i jämn rytm över bommen.
Det fungerade bra i vänster galopp men i höger var tydligen plankan som han kom mot just då lite farlig så han liksom kastade sig över. Vände jag på volten så att han hoppade i höger galopp från andra hållet så var det inga kast utan bara vanligt språng. Det spännande i historien var att vi hade kommit från samma håll men i vänster galopp strax innan. Häst logik... suck
Det tog ett par rundor innan han släppte den tanken. Nu var ju denna typ knappt så att den behövde hoppas ens så det är bara dumheter.

Härligt med ett rejält pass markarbete i vart fall.
 
Lilla fick vila för jag kunde inte för mitt liv förmå mig att ge mit ut två gånger.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0