Stormig lördag

Igår vilade hästarna, de får ju ofta göra det på fredagar för då vill jag ha möjlighet att komma hem fort och ta helg. Funkar det i den övriga planeringen så får det bli så.
 
Idag har jag däremot motionerat båda mitt under en pågående storm dessutom. Det brukar jag inte heller göra, för jag brukar faktiskt inte rida när det stormar. Men nu hör det ju till att det oftast är storm på mörka kvällar när jag liksom hoppar över att träna hästarna. Nu var det ju dagsljus och bästa ridtid dessutom.

Först ut var Lilla. Jag hade tänkt rida runt hela terrängbanan men när vi hade kommit halvvägs blåste det så mycket så jag vände genom att rida inom den lilla dungen där. Då fick vi ett strömt vattendrag att vada igenom och så det där nedfallna trädet som vi brukar ta oss över. Idag hoppade hon verkligen över det, hon har gått över tidigare, men nu klippte hon i. Så kul att hon börjar fatta det där med hoppningen.
På vägen tillbaka så vadade vi även genom vattenhindret. Nemas problemas sa lilla svarta.

På vägen hemåt sedan fick hon verkligen vind under svansen och blev väldigt pigg.
 
2,6km skritt och vi var ute i 24 minuter.
 


Jag undrar bara om den där appen verkligen är frisk. Jag har vid två tillfällen skrittat Lilla och ridit Hisan i alla gångarter. Trots detta tycker den att hastigheten vi förflyttar oss i är högre när jag rider Lilla... nog för att hon kliver på rätt bra, men jag köper det inte helt. Tidsangivelserna stämmer nog i vart fall.
 
Hisan hade om möjligt än mer vind under svansen än Lilla. Vi skrittade samma runda som uppvärmning och på vägen tillbaka var han mer över mark än på den. Sjukt jobbigt att sitta på honom när han är så.
Jag funderar allvarligt på att döva honom nästa gång jag skall ut i sådan blåst. Kanske kan jag sätta Lillas ryckluva på honom. Han kommer att hata mig och skämmas för sitt utseende men det får jag ta. ;)
 
I går var sista dagen på Bruksprovet på Flyinge. Det innebär att det är hingstar precis överallt och då har jag inte tillgång till ridhus direkt. Alltså skulle hela ridpasset ske utomhus. Nu gillar jag ju vanligtvis det bättre att rida ut när det är årsitd för det men i blåsten var det ingen hit. Det stället vi kunde vara på där det var något så när vindstilla är en gräsplätt som heter Pelus Med ridbana. Det är en banan anlagd redan på 1820-talet av Ehrengranath som för övrigt typ anlade hela Flyinge. Banan var nog superfin på sin tid med almar runt om och spaljeer. Men idag är det mest en gräsplätt med form som med lite fantasi kan liknas vid en ridbana. Underlaget är gräs och ganska djupt så här års.
 

Hisan var fin men lite seg. Något märkligt kan jag tycka då han stunden innan typ exploderade, men det är väl hästlogik på hög nivå - alltså helt obegripligt för mig.
Jag vill i stället tro att det berodde på underlaget... men vad vet jag.

4km enligt appen. Vi var ute i 40 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0