Torsdag kväll och hoppning

Jag har formligen däckat när jag kommit hem varje kväll. Jag har till och med just vaknat nu efter en lite längre tupplur. Jag vill lite mer än vad spm är rimligt att orka få in i schemat en vanlig vardag efter heltidsjobb. Då blir det lätt så. Efter dagens tupplur och en lugn söndag så hoppas jag att jag är i fas igen med vilan och kan ta tag i en ny vecka med friska tag. 
 
För att komma i fatt med bloggen så börjar jag på torsdag kväll.
 
Lilla fick vila och blev endast ompysslad. Hisan hade jag andra planer för så vi begav oss till Västra Strö där vi lånar en ridbana ibland för att kunna träna för Tord. Banan är liten och med få hinder men med fantasi så går det att få ihop bra träningar. 
 
Torsdagens övning var en statisk sådan. Det betyder egentligen intervaller med hoppning. En oxer och ett räcke hade vi på varsin långsida. Jag hoppade dessa minst tre varv varje gång innan vi pausade. Det blev inga superhöjder, lite drygt metern bara, på hindren utan repetitionerna var viktigast.
 
Hisan hade samma fina attityd som han haft på sista tiden hela passet igenom. Han bjuder och jag kan åka med. Får han en bra eftergift och lite understöd av skänkeln så hoppar han så gott som alltid felfritt. Jag rider i stort sett alla träningar i hoppning utan sporrar på fötterna. Eller jag kanske skall säga att jag i stort sett alltid rider utan sporrar. På tävling kan jag däremot ibland använda en sporre. I stundens allvar kan det vara bra att ha. Men funkar det inte till vardags utan så lär det ju inte heller fungera i skarpt läge på tävling. Receptet verkar fungera i vart fall.
 
Det är precis så som Hisan är nu som man vill ha en hopphäst. Han visar vilja och bjudning. Vi tycker båda att det är kul. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0