Helgreflektioner

Oj vad jag har sovit. Efter Jägersro igår tog jag en nap på soffan.
 
Sedan blev det stallet en gång till och ridning av Hisan. Efter maten blev det sova på soffan igen och idag har vi haft sovmorgon här hemma. Jag tror nog att jag har hagt ett visst behov av sömn att fylla. 
 
Ridningen av Hisan igår gick bra. Jag har dock ett par punkter som jag och medhjälpare skall jobba med framöver. 
 
- Ytterhjälper. Hisan vill ogärna vara i ytter tygel. Detta skall vi jobba med i kombination med att han skall vara rak.
- Bättre energi i traven. Han lallar runt för mycket. Jag vill se mer energi i varje steg utan att för den skull tjata och gnata på honom med skänkel.  
- Bättre energi i galoppen. Mer tempoväxlingar. Han måste också här ha mer energi i steget. igår var han på väg att bryta av massor av gånger. Även här skall han gå fram för hjälpen och stanna där vi har bett honom. Inget tjat och gnat från ryttaren.
 
Vi vi får se om detta var gårdagens grej och att han är mer självgående idag när jag tänker ta fram lite bommar. 
 
I övrigt var han super i ridningen igår. Men finns inte energin där så är han inte framme för hjälperna på riktigt. Det är ju lite hans problem och något som måste jobbad med hela tiden. 
Jag tycker att han har varit bättre på detta på sistone. Men nu har jag ju inte ridit alls på sista veckan så då märks skillnader mer så att säga. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0