Dressyr

Det är så mycket man skall hålla i huvudet när man rider. Det skall hållas ordning på mjukglassar, champagneglas, cigarettfimpar och badbollar. Dessutom skall man se till att inte sätta sig på paddan så att den stackaren blir mos.
 
Skämt och sido, eller skämt är det ju inte på något sätt. Möjligen bara totalt obegripligt för den som läser...
 
Men det absolut bästa är att bara rida ytter bak. Det fungerar och Hisan käns så fin att rida just nu. Hoppas att det kommer att se lika bra ut som det käns på onsdag när vi skall ge oss i kast med bedömd dressyr... Vi skall starta fälttävlan.
 
Dagens pass gick alltså ut på att lära mig programmet. Det ser nog rätt kul ut när jag övar program. Jag brukar skritta hela över hela banan. Ibland stannar jag och tar upp mobilen för att kolla skissen så att jag inte rider fel vägar. Dessutom pratar jag högt med mig själv i stil med. Här galopp, galopp, galopp, avbrott trav, trav, trav etc. Jag pratar inte så högt, tror jag inte i alla fall.
 
I vart fall fungerar det för min inlärning. Efteråt red jag så klart programmet i sin helhet med rätt gångarter.
 
Fälttävlan är kul och på min nivå som för närvarande är den lägsta, debutant på 90cm så tävlar vi enbart för erfarenheten och för att ha kul. Möjligen är nackdelen med sporten alla prylar man måste ha med sig ut. Två sadlar, flera träns. Västar, hjälmar i plural och benskydd i mängd. Typ halva sadelkammaren till bara en häst. Så idag startade jag stora persedelputsningen. 
 
Lilla vilade idag förövrigt. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0