Fullt ös

Ingen vila här inte. 
 
Körde Lilla i morse i härligt soligt väder. Hon gick en mil i vagn på ett fint sätt. Efteråt bar det av till Halmstad med Hisan för träning för Linda. 
 
Jag hade hoppsadeln med den här gången och tog upp våra problem med bytena. Vi började med att konstatera att det fIngemar bäst att värma upp Hisan på serpentiner i stället för rakt spår i trav. Han mjukar upp sig fint då. Sedan fick jag fokusera på att rida bara ena bakbenet, ytter bak. Det är lättare att bara rida ett bakben än en hel häst som Linda sa. Och det stämde verkligen. Trots det hade vi precis samma problem med bytena som igår. Kanske för jag runt lite mindre i sadeln men ingengälld drog jag upp benen i varje fattning... Gahhh! Mäkta irriterad var jag på mig själv. Men fokus låg på bakbenet idag inte på mina skänklar. Jag får fokusera på dem en annan dag. 
 
En annan elev till Linda satt även upp en säng på Hisan och jäklar var fin Hisan blev. Jag har en rysligt fin häst faktiskt. Det är så kul att se honom så fin under andra ryttare. Då vet jag var målet är.
 
Mot slutet av passet fick vi äntligen rätt på galoppen och bytena. Jag fick tänka mig en anridning mot ett stort hinder och sätta galoppen därefter, då fick jag fina byten. Jag skall ta med mig det sista bytet, det var bra och jag skall sätta upp flera "mentala hinder". Det där lät väldigt fel, men tja. "Mentala 1.20" oxrar låter bättre. Det är den galoppen vi skall ha även i markarbetet framöver. Då kan vi nog få ordning på det mesta.
 
Linda är fantastisk att träna för. Hon ser verkligen detaljerna och ger dig verktyg som är självklara men så svåra att kura ut. Fokus på en endaste detalj gör så extremt mycket för helheten. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0