What a weekend

Nu först har jag landat i soffan här hemma och jag är inte säker på att jag vill resa mig härifrån alls. 
 
Igår startade jag tidigt och åkte iväg med Lilla på träningsritt nere i Snogeholm. Vi red 18km som bokstavligen gick över stock och sten. Trots att vi red vilse en del på första rundan så kom vi tillslut i mån först av alla. Lilla trivdes som bara den ute i terrängen och jag kunde trava henne på halvlång tygel utan att hon ändrade tempot. Hon fick också fundera lite själv på underlaget och anpassa sig till om där fanns rötter eller ojämnheter.
 
Lilla pulsade ner långt under gränsen för vad som är godkänt väldigt fort vilket är superbra. Hon blev dessutom knappt svettig och hade en lugn andning trots tempot.
 
Jag är väldigt nöjd med hennes prestation. Nu är vi redo för tävlingsstarten nästa helg i Göingeritten. Lilla skall starta 40km clear round vilket är lägsta klassen och det som hästarna får starta som femåringar. Målet för henne i år är att kvala in till unghästfinalen. För det krävs två godkända starter i clear round.
 
Vacker natur runt Snogeholm där gårdagens ritt gick av stapeln.
 
Hisan vilade igår för att ladda inför dagens eskapader.
 
Hisan har deltagit i Stundent SM. Den här gången blev det i dressyr. Det blev tre rundor LB med duktiga ryttare. Mest nöjd är jag med sista rundan han fick som var riktigt bra. Tjejen red på en fin procent, lite drygt 63 var det och hon gick också välförtjänt vidare till semifinalen.
Det är kul att se honom riden av andra och framför allt i dressyr. Han har förbättrat sig massvis sedan sist han satte hovarna på en dressyrbana.
 
Fin Hisan med knoppar i manen dagen till ära.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0