Trim, trim, trimmer

Trimmade Hisan på Melonbanan idag igen. Vi jobbade på med små volter i galopp, byten och förvänd allt utan att luta. Det där med att inte luta är jättesvårt men bitvis tycker jag att vi lyckades rätt bra. Hisan var så klart jätteduktig. 
 
Jag avslutade med att trimma pälsen på honom. Det börjar ju bli kallare och han har fått rejäl päls på halsen. Det är i stort sätt bara hals och bog som jag klipper på honom. Så har jag gjort de senaste åren och det fungerar bra. Det är egentligen först när vi börjar rida inne som det spelar roll. Men då jag planerar att rida inne till helgen som kommer och att all klippning ser bäst ut först efter ett par dagar så tänkte jag att det var lika bra att ta det idag hur som. Nu bidde det tjockare täcke på och så får det bli ländtäcke när vi rider utomhus, i vart fall tills vi får upp värmen. 
 
Lilla har vilat idag. Hon verkar ha tagit Jägersro träningen igår bra. Fina ben, pigg, glad och god aptit. Hon fick stå inne och lyssna på när Hisan blev klipt. Hon vill inte bli klippt själv, hon går helt enkelt inte med på det. Så jag ser det lite som terapi när hon får vara med när Hisan blir klippt. Det kan bli så att jag kommer att vilja klippa henne. Men då får jag ha med mig någon ut till stallet som administrerar ponnyplegg till henne (ponnyplegg för den inte insatta är äpplen eller annat godis som man förser hästen med tillräckligt frekvent för att uppmärksamheten endast skall riktas mot gottiset och inte mot det man gör med hästen). Det brukar funka, kanske tar klippningen för lång tid för att det ska vara en bra plan, men det är värt ett försök om det behövs. Vad jag annars hoppas på är att träningen skall hålla pälsen på en bra nivå på henne. Tränar hästarna hårt så brukar pälsen bli tunnare nämligen. Vi får se. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0