Äppelbuffé

Hästarna har ätit äpplen tills de storknade idag. Några av grenarna på äppelträdet var så tyngda med frukt att de hängde i brösthöjd på mig igår. Idag efter intag hade de rest sig en bit, de är i höjd med mitt huvud nu. Undan för undan får de ju sträcka på sig om de vill ha mer, alternativt får de vänta på att de skall trilla ner till dem.
 
Lilla fick nya skor idag. Sista gången med sulor runt om. Vi har bara en distanstävling kvar inplanerad, under höst och vinter skall hon få vara utan sulor och lufta hovarna.
 
Efteråt red jag årundan med henne. Vi har varit borta i 4 veckor, som den har växt igen. Det var som en djungel nere vid ån. Lilla var pigg och glad. Jag håller på att justera in hennes foderstat till havrefri, den kommer att behöva finjusteras lite. Anledningen till att hon inte skall äta havre är att det finns för mycket fåglar i stallet som pickar sönder bajset när de får havre. Fåglarna är ute efter de havrekorn som kommer ut hela. De flyger iväg med tollarna i munnen och tappar bitar i krubbor och vattenkoppar. Det är så äckligt och trots att jag försöker hålla efte det förblir det äckligt. Jag hittar ingen annan lösning än att sluta ge havre helt enkelt. Hisan skall ju inte längre äta havre så då får Lilla också sluta med det. 
 
Efteråt fick Hisan trimma på Melonbanan. Der var ju väldigt länge sedan jag trimmade honom nu. Fattningar en masse blev det. Skänkelvikningar och embryo till vändning på bakdelen i galopp. Styrka med andra ord. Hisan behöver moffa mat nu när han står på box igen. Så merparten av hans ridpass de kommande veckorna skall vara fokus på styrka och det skall vara korta men intensiva pass.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0