Tre dagar

I torsdags var jag uppe i Stockholm med jobbet. Det bettyde att Hisan blev riden av min medhjälpare och Lilla fick vila. Det var en härligt varm dag här nere i Skåne de hade en härlig tur. Uppe i Stockholm var inte vädret lika fantastiskt...
Jag var inte helt utan häst heller. Jag följde med en vän och hälsade på hennes föl. En bedårdande liten hingstunge. Det kommer att bli kul att få följa dem sedan.
 
Fredagen vilade jag båda hästarna för att få komma hem tidigt och njuta av en fantastisk ljummen kväll på balkongen. Hästarna misstyckte nog inte att få ta det lugnt i ett svalt stall på kvällen. Eller i vart fall intalar jag mig det.
 
Lördagen fick i stället bjuda på träning av båda. Först fick Hisan gå en sväng på galoppbanan för att sedan avsluta i Warren Haistnings. Han var minst sagt besvärlig då han gång på gång hittade på att han skulle dra iväg från arbetet och bralla. Bus och brall betyder hårdare jobb. Hade jag tänkt mig ett varv på volten i galopp och det bryts av en brall så blir det två extravarv. Inte för att en häst begriper det där med konsekvens som man skulle kunna hoppas men bus skall inte belönas med att slippa. Grejen är den att man riktigt känner hur räven bakom örat på herr Häst dyker upp. Det är nämligen med glimten i ögat som han gör det. Precis som under hoppningen förra veckan då han la en brallserie. När han har visat motstånd tidigare så har det varit en helt annan kaliber. Nu känns det som om han latjar. Matte är dock inte imponerad.
 
Lilla fick jobba vidare med galoppen. Jag har klurat på om i fall jag till en början endast skall be om galopp på galoppbanan. Det skulle kunna vara ett bra sätt att låta den vara stället där man skall galoppera och där igenom kunna lära henne komandot på ett bra sätt. Hon föll lätt in i höger galopp första gången jag bad henne. Vi tog sedan en liten paus och gjorde ett nytt försök till vänster galopp. Man märker tydligt hur stor skilland det är på hennes galopper. Bra mycket bättre balas i höger än vänster. Även om det är dumt att säga att hon har balans i något av galopperna än. Jag tycker ändå att det är intressant att notera skillanden redan nu när vi liksom börjar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0