Värmen har kommit åter

Det är så härligt!
 
I söndags red jag Lilla i paddocken. Jag hade en teori om att jag skulle kunna lära henne galoppera genom att hoppa studs. Jag får nog tänka om där... Jag vill ju inte hoppa hög studs med henne utan bara skutta över väldigt låga men upphöjda bommar. Det funkar inte för Lilla travar över bommar och låga hinder. För att hon skall hoppa får jag höja. Men med hennes något kassa teknik så känns det mer som ett Kamikaze-uppdrag än en hållbar väg att gå för att få till en galopp. Så tänk om gör rätt...
 
 
Lilla ställer alltid glatt upp på mattes alla tokiga idéer. Det gäller då att ta tillvara på hennes goda vilja och inte utsätta henne för något dumt. 
 
Hisan vilade. 
 
I måndags trimmade jag Hisan på melonbanan igen. Det tar sig och han är pigg och fin. Jag skulle behöva lägga lite längre pass på honom den kommande tiden. Men det är svårt att motivera sig efter jobbet. Jag får ta ett krafttag mot latmasken i mig. 
 
Lilla vilade. 
 
Tisdag bjöd på höhämtning och vila för båda hästarna. Som konsekvens fick båda gå idag i stället. 
 
Först ut under sadel i onsdags var Lilla. Jag gjorde ett nytt försök till att komma någon vart med operation lära Lilla galoppera. 
Jag vet inte om jag har förklarat varför? Jag tänker mig att det kommer att hjälpa henne i distansen att kunna galoppera. Och då skall det inte vara galopp á la fullt ös medvetslös utan en galopp som man kan ligga och rulla i länge. Hon travar ju nu lätt och ledigt i 8 mil. Men traven är statisk och jag tror att det skulle bli lättare för henne om hon kunde variera trav och galopp ute på sträckorna. Men galoppen är ny för henne under sadel och skall hon kunna galoppera på ett bra sätt på tävlingarna så måste hon vänja sig och bygga "galoppmuskler" så hon orkar. Skall det funka till nästa år så måste jag börja nu. 
Uteritt blev det idag där vi varvade skritt med sluta och att springa ur det. Ibland blev det något hoppsansteg bak men mest bara klockren trav. När vi kom till galoppbanan så fick jag till en galopp längs ena långsidan på ovalen som faktiskt var lugn. Men oj vad jag fick rida och balansera henne för att hon inte skulle ramla i varje språng och därmed öka iväg. Det blev en relativ kort sträcka, men vi börjar så. Bygga långsamt.
 
Hisan var näst på tur. Jag måste erkänna att jag var lite mör. Nytt pass på melonbanan. Jag ville rida förvänd galopp och när jag nästan var klar fick jag ett sms. Signalen som kom tog Hisan som en anledning till att slippa. Bushästen insett nötskal. Varför jobba när man kan slippa genom att busa... Matte tyckte annorlunda så Hisan fick göra om övningen och göra rätt. Det var det där igen med att han borde vara vuxen nu vid hans ålder. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0