Lite upp och en del ner

Igår körde jag Lilla en knapp mil. Hon var jättefin men det märks att vi har haft en perriod med allt för lite träning. Det är hög tid att ta itu med det nu. Idag fick damen vila. Lagom av träning och vila bygger. För mycket av det ena blir aldrig bra.
 
Lilla efter sitt träningspass insvept i täcken.
 
Träningspasset med Hisan i går blev faktiskt en rejäl flopp. Jag ville så gärna galoppera honom på galoppbanan då underlaget var fint. Jag fick för mig att jag skulle ta galoppsadeln. Det var väl där jag tänkte fel... Jag fick börja med att länga ut lädren till max. Jag insåg nämligen att jag skulle krokna allt för fort annars. Men det räckte inte riktigt. Jag fullföljde längden på passet som jag tänkt mig men det gick inte att galoppera hela vägen. Det gjorde nämligen ont i precis hela kroppen efter en stund. Det beror nog mest på att jag inte är tränad nog. Det var ju evigheter sedan jag satt i den sadeln sist och den kräver en hel del av ryttaren att rida i korta läder. Jag får träna vidare helt enkelt. 
 
I full galoppmundering...
 
Idag har jag ridit Hisan i ridhuset. Dagens pass var väldigt positivt i stället. Han var superfin och gjorde massa fina byten. Jag tycker att jag vissa pass får ordning på armbågar, fötter och mage. Men så blir det ett nytt pass och till en början är det där helt borta. Sjukt störigt. Idag tycker jag ändå att jag kom tillbaka trots att jag fick påminna mig själv om precis allt till en början. Hisan är ett bra kvitto på när det blir rätt. Skönt att ha facit liksom. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0