Två tränade

Lilla gick 1,3 mil i vagn. Den största delen av rundan blev på galoppbanan i sanden där. Hon travade på bra i ett friskt tempo och kändes stark. Jag sa tidigare att jag funderade på att åka in till Jägersro med henne men i slutänden valde jag att bli hemma och köra jobbet i stället. Åker jag in till Jägers är det lätt hänt att det blir ett för tufft jobb just nu. Åker man 30 minuter enkel väg för ett träningspass så vill man ju gärna maximera det. Jag tycker inte att Lilla är redo för jobb på stora banan än och troligtvis inte för varesig milen eller den långa rakbanan där inne heller. Vi måste bygga mer först. Men det är inte så rysligt långt kvar, men i vart fall ett par veckor av hemmaträning. Jag vill inte förhasta mig med henne. Hon har varit ifrån det länge och jag har inte bråttom. Så vi tränar vidare. 
För övrigt har jag hittat en träningsritt till henne i påsk. Det blir 2 mil i Hovdala. Det ser vi fram emot och det är hon lagom tränad för. Ryttarinnans form är väl inte riktigt där... Men den är som den är. 
 
Hisan red jag ut på. Vidtog oss runt årundan. Den var om möjligt sämre än sist jag gjorde ett försök att rida där. Enbart skitt och lite trav gick närmast ån. Jag hoppas att det kan torka upp relativt snart. Hoppas går ju... Målet med dagens runda var harmoni och jag tyckte nog att vi nådde det. Hisan skyggade inte för något. Sist fick jag tvärstopp när vi skulle passera en stor frigolitbit som låg nere vid ån. Den här gången blev det endast ett steg med tvekan när vi skulle passera, inte mer än så. Det trycker jag är godkänt. Det är ju trots allt Mr Hisan vi pratar om och det finns typ hundratusentals saker som han är övertygad om att han kommer att bli uppäten av. Den vanligtvis så läskiga Bobcaten vid galoppbanan var till exempel inte försedd med huggtänder idag... Men vem vet nästa gång...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0