Veckans planering

Måndag: Trimma Hisan
Tisdag: Tempo Lilla
Onsdag: Trimma Hisan
Torsdag: Skrittövningar Lilla
Fredag: Trimma Hisan
Lördag: Tempo Lilla & Galoppjobb Hisan (ute om underlaget tillåter)
Söndag: Lättare jobb Hisan
 
Så borde det kunna se ut rent planmässigt. En jobbdag orkar jag endast med en häst. Så är det, bara att acceptera. Dels beror det på mörkret men också på fysisk form. Man lär sig vad som funkar och inte. Lagom ridning är fint för ryggen. Ren terapi, för mycket kombinerat med arbetsdag är förödande.
 
Dagens pass bestod i att trimma Hisan. Jag valde skolridhuset framför glasridhuset idag. Det var varmare där inne. Jag gillar inte snorkallt. Dagens trimpass blev fokus på att inte hänga på en tygel. Hisan är fenomenal på att "luta" sig mot tygen. Ta stöd där och sedan "faller" han på innerbogen. Jag försöker då att ta bort stödet av tygeln mot halsen och få honom att belasta bogarna jämt. Svårt för mig och jobbigt för Hisan. Han jobbade på fint i vart fall. Just nu är han i en väldigt härlig period också samarbetsvillig. Härligt!
 
Lilla vilade och fick enbart nöja sig med borstning. Hisan har varit lite våldsam mot hennes täcke så nu provar vi med ett annat. I och för sig har jag sett hur hon går fram och retas med Hisan i hagen, han är inte svår att få igång...
 
Båda hästarna fick nya skor idag också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0