På andra sidan sundet

Lördag morgon var det uppstigning ännu tidigare som gällde. Klockan 4 ringde klockan, allt för att vi skulle hinna i tid till tävlingens Köpenhamn.
 
 
Så över bron begav vi oss med Lilla på släp. Det blev hennes tredje resa över sundet. Vi kom fram i tid och kunde veterinärbesiktiga i lugn och ro. Lilla hade låg puls 40 innan start. 
 
 
Lagon till när starten gick öppnade sig himlen. Vi avverkade de första 3,8 milen i hällregn. Jag tror inte att det fanns ett endaste ställe på min kropp där jag var torr trots regnjacka och rainlegs... Det regnade dessutom så mycket att banan vi red på blev vattensjuk och slirig... Mindre bra, men distansritt innebär ju bland annat att man får anpassa sig till de förhållanden som råder under tävlingen. 
 
Vi tog det väldigt lugnt första rundan. Gpsen sa att vi red på 11,5km/h på ett ungefär. Det är väldigt långsamt. Men underlaget medgav inte så väldigt mycket mer, vinröd ändå på ordentligt på slutet när det blev bättre.
 
 
Andra rundan som var på 2,5 mil red vi på i ett mer lämpligt tempo för tävlingen.  Det hade slutat regna och det torkade upp allteftersom vi red. Men vissa ställen var ändå väldigt kladdiga och sliriga. 
 
Till sista rundan var det skritt som gällde på vissa ställen. Slingorna gick på samma ställen och vi visste var det var kladdigt och var man kunde rida på. Lilla hade väldigt pigga ben hela ritten igenom trots leran.
 
 
På upploppet lyckades vi dessutom stick nosen före över mållinjen!
 
Efter väntan på prisutdelning och att vi dessutom sprungit upp på volt för veterinärerna för klassens best condition utmärkelse så blev det prisutdelning. Lilla tog hem båda priserna!!
 
 
Jag är så stolt över min lilla svarta häst! Hon är så värld att få vinna en tävling! Och jag är extremt nöjd med att ta hem best condition på första tävlingen över 80km. Hon kändes helt galet fin så hon förtjänade det verkligen. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0