Hoppat igen :)

Tjohoo! Hoppträning idag igen. Det känns riktigt bra att vara tillbaka igen. Och det bästa av allt. Det känns riktigt bra.
Efter framridning som var över travbommar, galoppfattning och galopp över en cavaletti på båge, ny båge över ny cavaletti så travhoppade vi en linje. De var räcke, sju galoppsprång (fast vi tog det på åtta av någon anledning som jag inte förstår, Hisan brukar inte vara den som kortar sig alla gånger) cavaletti och räcke ut på studs. Där var räcket 1.10 sista gången jag hoppade det. Och... det känndes inte i foten ens i landningen. Det har jag varit lite orolig för. Att det skulle kännas efter ett lite större hinder. Nu får jag sälppa min oro för den verkar verkligen vara obefogad.
 
Nästa del blev att hoppa en serie. Den låg väl på runt metern på slutet så den var inte alls särskilt hög. Hisan taggade som bara den genom hela så det vara bara att räta upp sig för att försöka hålla lite styr på det hela. Det var trav in även här.
 
Sista övningen bestod av en lite bana. Trav in i serien. Mot räcket som vi hoppat tidigare. Åtta språng ner till uthoppet från cavalettistudsen. Runt och tillbaka över en trippelbarr. Det där räcket igen och sedan båge mot en oxer med murdelar under. Första rundan blev Hisan överumplad av den sista oxern och verkligen missförstod halvhalten som jag försökte göra på bågen. Det blev huvudkast och tvärstopp långt ifrån hindret. Riktigt varför han tog förhållningen så vet han nog bara själv.Kanske skulle jag ha haft mer ben i svängen. Vi gjorde om och han kom bra på. Sista linjen med trippel, räcke oxer kom vi dessutom en gång till utan bekymmer alls.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0