Fredag till söndag

Hisan fick vila i fredags. I stället red jag en runda på Lilla. Knäet ville inte riktigt så det fick bli fältsits hela rundan. Då var det smärtfritt. Ett problem blir ju bara att jag inte kan stå i fältsists i fem mil. Jag måste helt enkelt hitta ett sätt att bli frisk här och det snabbt.
 
Lilla var annars väldigt fin och spänstig. Det lovar väldigt gott.
 
I går sadlade jag ut Hisan i dressyrsadeln för att få mindre böj i benet vid ridningen. Det fungerade enligt plan. Så derssyr funkar... bara det att jag inte vill dressyra. 
Nåväl, jag skulle ju kunna länga lädren även när jag rider Lilla. Det kan nog hjälpa lite. Det är bara till hoppningen som det inte går. Men jag kan ju välja att trimma i dressyrsadeln framöver.
 
Lilla vilade igår.
 
Idag är det 1 maj och med maj månad kom riktigt najs väder. I solen har det varit varmt. Hästarna har fått gå nakna i hagen hela dagen. Den enda nackdelen med det är ju att Hisan som är rulloman blir ju väldigt skitig. Det är ju i och för sig inget stort problem och välbefinnandet för hästarna uppväger ju all skit i pälsen.
 
Lillla fick gå en och en halv mil i vagn. Min rygg orkade tyvärr inte med mer skumpande i vagnen än så, jag valde att köra för att spara knäet. Lilla kändes riktigt fin. Hon var pigg men låg inte på utan travade bara på med en mjuk kontakt. Precis så som man vill att det skall vara.
 
Hisan reds därefter ut i sällskap med några vänner. Han skötte sig väldigt fint på rundan som blev en dryg mil. Knäet höll sig över förväntan faktiskt. Så det kan säkert gå. Jag skall försöka rida i längre läder och spara det i veckan som kommer. Som tur är känns det inte alls när jag går utan det är när det blir upprepade knäböj under belastning som är problemet. Springa gör jag ju inte än så det påverkas ju inte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0